Sjefredaktør Marit Ulriksen eier aksjer i selskapene Freyr og Sjonfjellet Vindpark Holding. Nå skal de selges.

Rana Blad-redaktøren selger omdiskuterte aksjer

Vil unngå spekulasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten har i flere artikler omtalt aksjeeierskapet til Rana Blads sjefredaktør Marit Ulriksen. Det var Helgelands Blad som først omtalte eierskapet.

Ulriksen eier små aksjeandeler i batteriselskapet Freyr, samt det utskilte selskapet Sjonfjellet Vindpark Holding AS. Begge selskapene knyttes til lokale storsatsinger i Rana-området.

Ulriksen fikk kritikk for å ha omtalt nettopp Freyr på kommentarplass, uten å opplyse om sitt eierskap av aksjene.

selger Ulriksen Freyr-aksjene, melder Rana Blad selv.

Sjefredaktøren vil unngå spekulasjoner og beskyldninger rundt avisas dekning av en stor og viktig bedrift, skriver avisa.

– Jeg har hele tiden vurdert det slik at denne symbolske eierandelen ikke har vært problematisk verken for meg som redaktør eller for redaksjonen. Imidlertid ser jeg at enkelte andre vurderer dette annerledes, og med det velger å trekke mine og Rana Blad sine intensjoner i tvil. Det er en kritikk som jeg på egne, og spesielt på Rana Blads vegne, ikke kan overse, så for å gjøre dette enkelt for alle interesserte har jeg derfor solgt aksjene, sier Ulriksen til egen avis.

Generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening har tidligere uttalt til Journalisten at Ulriksens eierskap åpenbart kunne være problematisk for henne og avisa.

– Marit Ulriksen kan vite med seg selv at dette ikke påvirker Rana Blads dekning av disse selskapene. Men dersom publikum kan få en mistanke om at det foreligger dobbeltroller og bindinger, har Ulriksen og avisa et problem uansett, sa Nybø.

Som aksjonær i Freyr mottok Ulriksen også eierandeler da Sjonfjellet Vindpark Holding ble skilt ut som eget selskap: 250 av 211,5 millioner aksjer, noe som per i dag er verdt 0 kroner.

Ulriksen opplyser at hun også har tatt grep for å kvitte seg med disse.

Ifølge Ulriksen kjøpte hun Freyr-aksjene for rundt 5000 kroner. I dag er andelen verdt rundt 3400 kroner.

Powered by Labrador CMS