Ruben s. Pedersen.
– Det føles veldig riktig, det ga rett og slett mening selv om det er veldig vemodig å forlate den fantastiske gjengen her, sier Ruben Skaugvold Pedersen om valget om å takke ja til sluttpakke i Aller.

Nedbemanning

Redaksjonssjef i Aller Media takker ja til sluttpakke: – Vemodig, men riktig

Ruben Skaugvold Pedersen tar sluttpakke etter nærmere ti år på samme arbeidsplass. 

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha jobbet med kjendisnyheter i Dagbladet og i Aller Media-systemet i snart ti år, har redaksjonssjefen på Kjendisdesken, Ruben Skaugvold Pedersen, takket ja til sluttpakke. 

– Føles veldig riktg

I alle årene, med unntak av en liten periode i Se og Hørs pluss-redaksjon, har Pedersen jobbet på Aller Medias kjendisdesk. Først som kjendisjournalist for Dagbladets kjendis.no og Se og Hørs seher.no, før han ble konstituert som redaksjonssjef på Kjendisdesken i mars i år.

Før det igjen hadde han vært vikarierende reportasjeleder fra desember 2022.

– Det føles veldig riktig, det ga rett og slett mening selv om det er veldig vemodig å forlate den fantastiske gjengen her, sier Pedersen når Journalisten ringer.

Det var mandag i forrige uke det ble kjent at nærmere 40 stillinger vil bli overflødige i Dagbladet og Aller Media. 

Dagbladet tilbyr sluttpakker og skal kutte 15 stillinger, mens eierkonsernet Aller Media skal kutte opptil 25 stillinger.

Skryter av arbeidsmiljøet

Pedersen forteller om et godt arbeidsmiljø på Kjendisdesken. Flere ganger i løpet av samtalen beskriver han kollegaene i Aller Media som familie. 

– Jeg tror ikke det er et arbeidsmiljø som ligner på noe annet i Norge, med både den fandenivoldske dagbladetkulturen og det litt «koko» arbeidslivet som Se og Hør har å by på. Du får virkelig alt du kan trenge på et sted, sier han. 

Siste arbeidsdag for Pedersen er torsdag denne uka. Hva han skal finne på fremover er fortsatt uvisst, men han har noen vage planer. 

Men først skal han ta sommerferie.

– Ja, jeg skal ha sommerferie, og for en gangs skyld i livet bare slappe av litt av før jeg går inn i høsten med store forhåpninger om litt av hvert, sier han. 

– Det er tøffe tider i mediebransjen, det er et tøft klima å ta sluttpakke i? 

– Absolutt, men jeg har en helt uforbeholden høy selvtillit på at det kommer til å gå fint. Og om det ikke blir mediebransjen, så er det utrolig mye annet spennende jeg kan gjøre, så jeg holder døra oppe for ganske mye egentlig. 

– Vemodig men riktig

Selv om Pedersen holder flere dører åpne, ønsker han likevel å holde seg i underholdningsfæren. 

– Det er en utrolig spennende bransje, kanskje mer spennende enn på mange år, for det skjer så mye så fort. Det er ikke sammenlignbart med hvordan det var for ti år siden, da jeg begynte, sier han og legger til: 

– Det er vemodig, men riktig, og jeg ønsker selvfølgelig alle som blir igjen her videre lykke til, jeg har veldig tro på prosjektet de skal fortsette med. 

Powered by Labrador CMS