Mange internasjonale medier ankommer Oslo for å dekke Nobels fredspris. Her fra kunngjøringen tidligere i høst.
Mange internasjonale medier ankommer Oslo for å dekke Nobels fredspris. Her fra kunngjøringen tidligere i høst.

Nobels fredspris

Rekordstort presseoppbud til fredsprisutdelingen

Stor medieoppmerksomhet når Nobel-prisen deles ut i Oslo i helga.

Publisert

– Interessen er helt enorm, slår media- og kommunikasjonssjef Erik Aasheim ved  Det Norske Nobelinstitutt fast overfor Journalisten.

105 akkrediterte journalister fra hele verden er fasit før utdelingen av årets fredspris den kommende helga. Det er ny rekord, forteller Aasheim.

CNN, BBC og Al Jazeera er blant kanalene som planlegger bred dekning, forteller han.

– I tillegg kommer store persiske nyhetskanaler som sender inn til Iran og Afghanistan, som BBC Persian, TV Iran International og Voice of America Persian. Flere tv-team fra Japan kommer til Oslo, i tillegg til tysk og fransk tv. Nyhetsbyråene AFP og Reuters har også sine folk på plass i Oslo, sier Aasheim.

Han setter interessen i sammenheng med bakteppet for prisen, som er den pågående situasjonen i Iran. Fredsprisvinner Narges Mohammadi sitter fengslet i Iran, og det blir hennes 17 år gamle tvillinger som skal motta prisen på vegne av moren.

– De skal også holde Nobelforedraget som moren har fått smuglet ut av fengselet, forteller Aasheim.

De ankomne pressefolkene får nok å henge fingrene i; Nobelinstituttets pressesider lister opp en rekke nøkkeltidspunkter i løpet av Nobel-helga, fra ankomsten av prisvinnerens familie på torsdag til åpning av fredsprisutstillingen mandag 11. desember.

Powered by Labrador CMS