Susan DeCarava, leder av fagforeningen The Newsguild holder tale under en demonstrasjon med de ansatte i The New York Times i Manhattan i desember 2022.

Hjemmekontor

Reuters ansatte får jobbe hjemmefra tre dager i uka

Nyhetsbyrået har kommet til enighet med fagforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

The NewsGuild, som representerer 300 amerikanske fagorganiserte journalister og fotografer i nyhetsbyrådet, har kommet til enighet med eieren Thomson Reuters Corp. om å la de ansatte få jobbe hjemmefra tre dager i uka i 2023, skriver The Observer.

I tillegg får de ansatte en ti prosent lønnsøkning over tre år og rundt 50.000 kroner i signeringsbonuser.

Forrige avtale mellom Reuters og fagforeningen gikk ut for snart to år siden. I august i år holdt de ansatte sin første streik på flere tiår på grunn av fastlåste lønnsforhandlinger. Reuters skal ha tilbud én prosent lønnsøkning over tre år, til tross for at inflasjonsraten har økt med ni prosent i urbane områder.

Forrige måned godkjente de fagorganiserte ansatte en ny streik. Det har ført til godkjennelsen av den nye avtalen.

Andre mediehus som New York Times (NYT) forhandler fortsatt om nye kontrakter gjennom NewsGuild. I september 2022 protesterte 1300 ansatte på NYT krav om fysisk oppmøte på arbeidsplassen ved å bli værende på hjemmekontor. I desember i år streiket 1100 NYT-medarbeidere. Det er første gang på flere tiår, ifølge The Observer.

Powered by Labrador CMS