Kommentar:

Skjermdump fra 100 % Sport

Flaut av Rosenborg – og Adressa!

Det er på tide at RBK tar et nytt oppgjør med en voksende ukultur blant supporterne i Kjernen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det samme bør også media generelt og Adressa-sporten spesielt gjøre etter Bakenga-hetsen i Molde.

For det blir for flaut når Kåre Brutter´n Ingebrigtsen står for åpent kamera etter kampen om forsøker å dysse ned hetsen av Mushaga Bakenga, og tilløpet til bråk på tribunen etter kampen. – Overreaksjon av politiet med hunder, sier Brutter´n og avslører at han egentlig ikke vil innrømme at han skjønner hva dette egentlig handler om.

(Kommentaren er først publisert på bloggen Midt i blinken)

Like flaut blir det å høre daglig leder Tove Moe Dyrhaug på MFK-TV etter kampen. Hun tar avstand, ja vel, men i neste åndedrag unnskylder og bagatelliserer hun hendelsene med Bakenga-hetsen og pyrobruken med at det er bare et par av medlemmene i Kjernen som står bak. Da har heller ikke hun skjønt alvoret i utviklingen.

Flaut blir det også at Adressa-sporten velger å ”dysse” ned opptrinnene med blant annet å overlate til samarbeidspartner i 100% Sport, Romsdal Budstikke, å dekke mesteparten av hendelsene på adressa.no. Sportskommentator Kjetil Kroksæter har klare meninger om utviklingen hos noen medlemmer blant RBKs supportere. Det hadde vært på sin plass at han nå gjentar disse.

Det har nemlig utviklet seg en kultur både i Kjernen, i Rosenborgs ledelse og i norsk fotball generelt at de tar avstand fra utskuddene blant medlemmene, men de lar kulturen likevel fortsette under dekke av at ”fotball er følelser” og at noen elementer dessverre noen ganger går for langt. Trond Alstad i RBK tok selvsagt avstand ”Drep Bakanga-episoden” på Instagram, mens Ingebrigtsen – riktignok litt brydd – forsøke å dysse ned episodene overfor mediene etter kampen.

Men et definitivt og skikkelig oppgjør med ukulturen synes ingen av dem å være spesielt interessert i å ta. De vil nødig bli upopulære blant Kjernen, må vite.

Og da skjønner de lite av faren i utviklingen noe de også har vist ved tidligere episoder. Grensene for supporternes oppførsel flyttes litt etter litt uten at det reageres hardt nok og alvorlig nok. Det viser Kjernens talsmann Espen Viken i sine uttalelser på adressa.no.

Å si at det skal være takhøyde for tilrop, blir for enkelt. For å skjule det som skjer bak at ”fotball er følelser” blir rett og slett for dumt. Om ikke dette slås ned på umiddelbart og lukes vekk med roten, vil det sakte, men sikkert vokse seg til et større problem. Da går det ikke lang tid før vi på Aker Stadion og på Lerkendal har tilstander som vi ser ikke lenger fra oss enn i lokaloppgjørene i Allsvenskan i Stockholm.

Og selvsagt er ikke Kjernen og Rosenborg alene i denne utviklingen. Hele norsk fotball må vokte seg vel for å bagatellisere utviklingen.

Nei, Rosenborg! Dette må dere gjøre noe med straks, og ikke skyve problemene foran dere fordi de ikke er alvorlig nok ennå. Nå skal visstnok personen bak ”Drep Bakenga-meldingen” være avhørt av politiet, og da skal det bli interessant å se om Trond Alstad & co følger opp med å utestenge vedkommende fra Lerkendal slik de har lovet.

Hva mine gode venner i Adressa-sporten og øvrige norske medier angår så er det ingen som i større grad en dere kan være en pådriver i å få denne kulturen stoppet. Det finnes en rekke flotte supportere rundt fotballklubber i Norge, men Kjernen er tydeligvis ikke i stand til å drive god nok intern justis. De er med på å flytt grensene for det som foreløpig mest er verbale ufinheter. Dette bidrar imidlertid til å skape en stemning som fort vil utløse langt mer ubehagelige opplevelser.

Derfor må Adressa-sporten og andre medier på kommentatorplass nok en gang vise sin avsky mot kulturen som er i ferd med å få utvikle seg.  På den måten kan de legge et press både på Rosenborg og Kjernen og få vekk tilstander som vil gå fra ren mobbing til mer voldelige ebisoder.

Rosenborg BK spesielt – og fotballen generelt – fortjener nemlig ikke slike supportere.

 

 

Powered by Labrador CMS