Marina Ovsjannikova ble verdenskjent da hun i mars avbrøt en nyhetssending på TV med en plakat med teksten «Nei til krig. Stopp krigen. De lyver for dere».

Marina Ovsjannikova

Russisk journalist som protesterte på TV, har flyktet til Europa

Marina Ovsjannikova rømte fra husarrest i Russland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten Marina Ovsjannikova, som brukte jobben i en russisk statskanal til å protestere mot krigen i Ukraina, har flyktet til Europa.

– Ovsjannikova og datteren forlot Russland få timer etter at hun dro fra adressen der hun satt i husarrest. De er i Europa nå, sier advokaten Dmitrij Zakhvatov til nyhetsbyrået AFP mandag.

– De har det fint. De venter med å snakke offentlig, for inntil videre er det ikke trygt, legger han til.

Ovsjannikova var ansatt som redaktør i den statseide russiske TV-kanalen Kanal 1.

I begynnelsen av oktober ble det kjent at hun sto på Russlands liste over ettersøkte personer fordi hun hadde brutt betingelsene for husarresten hun satt i mens hun ventet på å bli stilt for retten.

Husarresten varte i utgangspunktet fram til 9. oktober. Den gang sa advokaten hennes at han ville gi flere opplysninger senere.

Ovsjannikova skapte overskrifter verden over da hun i mars stilte med en plakat der det sto «Nei til krig» midt under en nyhetssending.

I juli aksjonerte hun igjen ved å stille seg opp i nærheten av Kreml med en plakat der det sto «Putin er en morder. Soldatene hans er fascister».

Hun ble deretter tiltalt for å ha spredt falsk informasjon om Russlands væpnede styrker, noe som betyr at hun risikerer ti års fengsel hvis hun blir kjent skyldig.

Powered by Labrador CMS