Vil ikke skatte av Aftenblad-aksjer

Tjente hundrevis av millioner på salg av aksjer i regionavisen, nekter fortsatt å betale skatt på salget.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er våren 2007 og Schibsted jobber på spreng for å få til det som skal bli Media Norge. I Stavanger møter mediekonsernet motbør hos de andre aksjonærene. Høyest taler Stig Fredriksson som eier halvannen millioner aksjer i regionavisen gjennom sine selskap Herenco og Vinkelaften. Det tilsvarer hver fjerde aksje i avisen.

Fredriksson stemmer nei til at Schibsted skal kunne kjøpe seg opp i Aftenbladet slik at Media Norge kan etableres, men får etter hvert et tilbud det er vanskelig å takke nei til. Schibsted tilbyr den svenske medieinvestoren 234,33 kroner per aksje, eller 351,5 millioner kroner.

Ikke ren investering

Nesten seks år senere har svenske myndigheter ennå ikke sett skattepenger basert på inntektene selskapet fikk fra salget. Ifølge svenske Dagens Media handler det om kapitalgevinst på til sammen 225 millioner svenske kroner i tidsrommet 2005 til 2009. Denne summen omhandler også inntekter investeringsselskapene har hentet ut av VLT Media.

Skattesaken har versert i rettssystemet over lengre tid og ifølge svenske Journalisten har Herenco anket skattekravet til Högsta forvaltningsdomstolen.

Selskapet mener at pengene tjent på salg av aksjer i Stavanger ikke kan anses for kapitalgevinst. Snarere hevder Herenco at aksjene i Aftenbladet ble kjøpt fordi man ønsket innsyn i avisens drift, og at aksjeposten derfor er å anse som et næringsbetinget eierskap.

Powered by Labrador CMS