Gyldendal dropper bokutgivelse med Silje Stavrum Norevik

Den plagiat-avslørte litteraturkritikeren har mottatt rundt 700.000 kroner i kritikerstipender de siste tre årene. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gyldendal stopper utgivelsen av den planlagte boken «Jakten på den gode litteraturkritikken» av Silje Stavrum Norevik. Det bekrefter Kari Marstein, redaktør for skjønnlitteratur i Gyldendal Forlag, ovenfor Dagsavisen. Boken var planlagt utgitt i januar 2018. Forrige uke ble det avslørt at Stavrum har skrevet av andre kritikere i egne bokanmeldelser som er publisert i Bergens Tidende. Norevik beklaget på egen Facebook-vegg. Bergens Tidende sa opp kontrakten med Norevik, som hadde vært frilansanmelder hos dem. 

I følge Dagsavisen skrev Norevik kontrakt med Gyldendal i januar 2017, og planlagt utgivelse var satt til januar 2018. Hun har mottatt flere stipender for sitt arbeid som kritiker i løpet av de siste tre årene. I år fikk hun ettårig arbeisstipend som kritiker fra Statens Kunstnerstipend. Stipendet er på 246.272 kroner. Både i 2015 og 2016 fikk hun kritikerstipend fra Fritt Ord på henholdsvis 200.000 kroner, i tillegg til debutantstipend fra Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening på 54.000 kroner. Totalt utgjør det mer enn 700.000 kroner. 

I en epost til Dagsavisen skriver Norevik at hun er lei seg men samtidig har forståelse for at Gyldendal avbryter samarbeidert. 

 

 

 

Powered by Labrador CMS