Skal TV 2 være en reell konkurrent til NRK eller skal de lage nyheter på samme nivå som andre kommersielle kringkastere tidligere har forsøkt.

Årsæther: Tror TV 2-Nyhetene vil fortsette, men kanskje ikke dagens omfang

SKUP (Journalisten): Avtale med staten eller ei, TV 2 vil nok fortsette med nyheter. Spørsmålet er i hvilket omfang, sier nyhetsredaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes har tidligere advart myndighetene mot ikke å ta finansieringen av TV-selskapet på alvor. Han har tidligere uttalt at det ikke er en selvfølge at de skal holde til i Bergen eller produsere nyheter dersom staten ikke bidrar økonomisk

Dette har vært diskutert blant partiene på Stortinget og i midten av februar skrev Klassekampen at stortingsflertallet skal være nær ved å gi TV 2 «lisensinntekter».

Flertallet av TV 2s konkurrenter er kritiske til utspillet om at TV 2 trenger statsstøtte. P4 har gjort det klart at de ønsker også en slik ordning, dersom TV 2 får den. Discovery-sjef Harald Strømme skriver i en kommentarartikkel at «Doping gir ikke mediemangfold».

Mens de ansatte i TV 2 mener at selskapet de arbeider for bidrar til mediemangfold. De får også langt på vei støtte fra NRKJ som mener at «Et TV 2 uten nyheter vil være et stort tap».

Her finner du mer av Journalistens dekning av TV 2.

Dyrt

I rapporten «Allmennkringkastingsoppdrag uten lisens» estimeres kostnadene ved å ha hovedkontor i Bergen, samt å produsere nyheter, til å ligge på mellom 318 og 445 millioner kroner. Men kostnadsbildet i denne rapporten mener analyseselskapet Oslo Economics er overdrevet. De har fått i oppdrag av Kulturdepartementet å kvalitetssikre rapporten.

Under åpningen av Skup-konferansen i Tønsberg sa nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther at statsstøtte ikke nødvendigvis vil være avgjørende for om TV 2 vil fortsette å produsere nyheter. 

– Jeg tror TV 2 kommer til å holde på med nyheter videre. Og Nyhetskanalen er noe av det mest lønnsomme vi driver på med. Jeg tror ikke nyhetene blir lagt ned om vi har en avtale eller ei.

Fra scenen forteller han at TV-selskapet bruker rundt en halv milliard på nyheter årlig. Til Journalisten etter seansen presiserer han at denne summen også omfatter deler av lokalene som nyhetene disponerer i Bergen. Samt en del andre ting.

Dessuten, sier han, selv om TV 2 fortsetter med nyheter - er det ikke sikkert at det blir med dagens omfang. 

– Forskjellen ligger i om vi skal fortsette som i dag må vi oppfattes som en reell konkurrent til NRK, eller om vi skal produsere nyheter slik andre kommersielle kringkastere har gjort, sier han og viser til TVNorge som la ned sin nyhetsproduksjon ved utgangen av 2009.

Aktuelt-sendingene til TVNorge ble anslått å koste rundt 40 millioner kroner. Slike sendinger synes å være et mulig scenario dersom staten ikke bidrar med støtte til TV 2. 

Les også fra Skup 2016:

Slik var Heidi Blake med på å felle Sepp Blatter

10 tips til «hverdagsgraving»

Superveteranen Mette Bugge har fått et nytt liv som digital distributør

Stormark mener Furuly ikke har dekning for utsagn

Smekkfullt på gravekonferansen i Tønsberg

Kommentar: Butenschøns erkjennelser

Egenes: Fornærmende overfor alle de andre journalistene i DN

Werner: Tidspress fører til at vi blir «lurt»

Årsæther: Tror TV 2-Nyhetene vil fortsette, men kanskje ikke dagens omfang

Powered by Labrador CMS