Marit Garfjeld har siden 2021 jobbet som journalist og produsent i NRK Ekko.

MEDIEFOLK:

Slutter i NRK etter 15 år

Marit Garfjeld går til ny jobb i Helsedirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg gleder meg veldig mye til å begynne i Helsedirektoratet, der det venter spennende utfordringer i et nytt terreng for meg, sier Marit Garfjeld i en pressemelding.

Hun slutter i NRK etter 15 år som journalist, og går nå til ny jobb som seniorrådgiver i Helsedirektoratets kommunikasjonsavdeling.

Garfjeld har en bachelor i medievitenskap, og jobbet i kommunikasjonsbyrået Krysspress i Tromsø før hun gikk til NRK Troms.

Her har hun vært både nyhetsanker, journalist og produsent, og jobbet på både lokale og riksdekkende flater.

Hun var blant annet sentral i å bygge opp radiokonseptet Helgemorgen. I 2021 flyttet hun til Oslo og begynte som journalist og produsent i NRK Ekko.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått en så erfaren og allsidig medarbeider på laget. Marits bredde – fra kulturjournalist til sportsjournalist, fra fjernsynsanker til radioprodusent, gjør at vi får en kollega med rik medieerfaring og evner og innsikt innenfor en rekke flater og teknologier som er relevante for oss, sier kommunikasjonsdirektør Stein-Gunnar Bondevik i Helsedirektoratet i en pressemelding.

– Marit er dessuten idérik, usedvanlig omgjengelig, analytisk og samtidig pågående og leveransedyktig – et funn for et direktorat som har en svært hektisk mediehverdag og utfordrende kommunikasjonsoppgaver innenfor hele spekteret av helsestoff.

Garfjeld sier at NRK er en fantastisk og allsidig arbeidsplass, men at hun kom til et punkt der hun måtte ta et valg dersom hun skulle gjøre endringer i karrieren.

– Jeg har arbeidet innenfor helsevesenet i mange år, og har sterk interesse for å formidle helsestoff til befolkningen. Jeg har stor tro på at god formidling kan gi gode bidrag til folkehelsa, og da er Helsedirektoratet riktig sted å være.

Garfjeld tiltrer sin nye stilling 1. mai.

Powered by Labrador CMS