– Ingen her har riktige tall

SSB mener Kalle Lisberg ikke skal rope for høyt om hvem som måler riktig.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke fortalte Journalisten at SSBs tidsbruksundersøkelse viste at tallene for dem som lytter til radio som hovedaktivitet har falt dramatisk siden 1980.

Et bein

I disse tallene teller ikke de som for eksempel kjører bil og lytter på radio, eller for den saks skyld har på radio mens man gjør husarbeid. Da er dette en biaktivitet.

Tallene som viser at rundt en av tjue spurte setter seg og lytter til radio som hovedaktivitet, har fått P4-sjef Kalle Lisberg til å reagere. Han spurte SSB om det var slik at lytterne sto på et bein mens de lyttet til radio. Samtidig viste han til TNS Gallup-tall som forteller om lyttervekst i radiobransjen, og at det er få medieplattformer som har kommet seg gjennom digitaliseringen så godt som dem.

Døve radiolyttere

Seniorrådgiver Odd Vaage i SSB sier til E24 at det ikke er slik at Lisberg opererer med riktige tall. Og innrømmer at selv deres egne tall ikke er 100 prosent riktige.

– Målingen han referer til registrer om du har oppholdt deg i nærheten av et påskrudd radioapparat. Du kan ha holdt på med noe helt annet, mens radioen står og surrer i bakgrunnen. Er du døv vil du også registreres som lytter i den gallupmålingen, sier Vaage.

Powered by Labrador CMS