Stian Ormestad. Foto: Siv Anita Petersen

Satser ultralokalt

Stian Ormestad fikk mulighet til overta lokalavis og tok imot utfordringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter ett års drift med ultralokal gratisavis i Re kommune utenfor Tønsberg, innså daværende eiere at de ikke klarte å vie avisen nok tid. Dermed fikk tidligere journalist i Gjengangeren, Stian Ormestad, muligheten til å ta over driften.

Ormestad, som fra før av leverer journalistisk innhold til flere redaksjoner og driver nettstedet Bilcross.no, forklarer at det hele bar litt preg av tilfeldigheter.

– Som alt annet jeg har ramlet borti, var det patriotisme som gjorde at jeg tok tak med Reavisa. Jeg har vært journalist siden før jeg visste det var det jeg drev med. Det er mange tilfeldigheter som nå har ført til at jeg hadde både tid og anledning til dette, forteller han.

Risikosport

Mens papiravisen er blitt trykket i et opplag på 5000 aviser og blitt fulldistribuert i kommunen, har nettavisen ligget brakk. Ormestad forteller at han har ambisjoner om å få gjort noe med det, men det er ikke uten risiko.

– Nettsiden er risikosport. Mens avisen allerede er etablert, og den vet vi det er et marked for, må vi måle nettsiden og forholde oss til ressursene etter hvert. Men jeg har ambisjoner om å få til en ny artikkel på siden hver dag.

Ormestad forteller at det i konseptet han nå overtar, ligger en del forpliktelser fra annonsører og noen kroner i bunnen. Kapitalen i selskapet ligger i hans eget selskap Ormis Media, som også eier Bilcross.no.

Kongo-farere

Bilcross har vært en hobbyvirksomhet for Ormestad ved siden av fulltidsjobb. I år begynte han for første gang å selge annonser på nettsiden. Entusiasten forteller at han så langt har gjort seg gode erfaringer.

På innholdssiden til Reavisa mener han det er nok å skrive om i landbrukskommunen.

– Det er nok en av de ultralokale avisene, men vi vil også skrive om folk fra Re som bor utenfor kommunen, som Aqua-Lene og visse utenlandsreisende i Kongo. Det er voldsomt mye å ta tak i.

Powered by Labrador CMS