Programleder Bill O'Reilly i Fox News innrømmer at kanalen gjorde en feil da de presenterte svensken Nils Bildt som forsvarsekspert for den svenske regjeringen. Bildt selv sier at han aldri selv har oppgitt at han var rådgiver for regjeringen. Foto: Martin Huseby Jensen

Fox News tar avstand fra svensk "forsvarsrådsgiver"

Den amerikanske TV-kanalen innrømmer fadese etter at de intervjuet svensken Nils Bildt og presenterte han som regjeringsrådgiver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Programleder Bill O’Reilly sier i sitt program at kritikken som har vært rettet mot kanalen, er på sin plass.

– Den svenske regjeringen vet ikke hvem han er, og kritikken mot oss er berettiget. Vi skulle gjort det klart at Nils Bildt ikke har noe med det svenske forsvaret eller regjeringen å gjøre. Vi ba den svenske ambassadøren om å medvirke, men fikk nei, sier O’Reilly ifølge Aftonbladet.

I intervjuet med den konservative TV-kanalen i forrige uke ble Bildt presentert som “nasjonal forsvars- og sikkerhetsrådgiver”. Han beskrev Sverige som et land plaget av kriminalitet, ikke minst voldtekter, og dette ble koblet til innvandring.

Bildt har selv anklaget Fox for selv å ha funnet på tittelen, men Fox News har avvist dette.

Samtidig fastholder O’Reilly at opplysningene i innslaget var korrekte, og at Bildt jobber som rådgiver når det gjelder terrorisme.

Bildt har ingen bånd til den svenske regjeringen og har ifølge The New York Timeset kriminelt rulleblad i USA.

Han ble invitert til Fox News i forbindelse med debatten som oppsto etter at president Donald Trump trakk Sverige fram som et negativt eksempel på hva høy innvandring kan føre til.

Powered by Labrador CMS