Sylvi Listhaug, her under et foredrag hos kommunesektorens organisasjon. Foto: Sondre Steen Holvik / NTB Scanpix Produksjon.

Sylvi Listhaug anklager mediene for å forskjellsbehandle

– Selvsagt er det en forskjellsbehandling. Mediene er klart mer kritiske til dem som sitter i regjering, svarer Hege Ulstein.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisens Hege Ulstein har markert seg som en hard kritiker av Sylvi Listhaugs politikk og retorikk.

Dagsavisens Hege Ulstein. 

Onsdag entret begge scenen på konferansen «Islam. Innvandring. Ytringsklima» på Håndverkeren i Oslo. Der ble det imidlertid et nokså kjølig og langt fra ildsprutende ordkløveri. 

Ulstein sier til NTB at hun var blitt invitert av Nettavisen til å sitte i panel og ikke visste at hun skulle møte Listhaug i duell.

– Jeg mener at alle som deltar i innvandringsdebatten har et ansvar for å holde en saklig og faktabasert tone, sier hun.

Les også: Pressefolk mener Sylvi Listhaug bidrar til å undergrave tilliten til tradisjonelle medier

Forsvarer ordbruk

Sylvi Listhaug har en rekke ganger blitt kritisert for sin måte å ytre seg på, særlig i sosiale medier, der hun blant annet har omtalt sine kritikere som «hylekor». 

– Jeg synes det ofte blir litt ubalansert. Hvis den ene siden blir angrepet så tar mediene dem i forsvar, mens blir man kalt både det ene og det andre på den andre fløya, da spiller vi offerkortet når vi tar til motmæle, sier Listhaug til Nettavisen.

Hun mener det er en veldig dobbeltmoral. Listhaug skulle ønske det ble slått ned på usakligheter på begge sider.

Hun mener også de norske kommentatorene er kjedelig like og spør hvorfor ikke mediene er mer kritisk til hverandre.

Les også: For å redusere oppfatningen om journalisters politiske holdning mener forsker at ledere burde ansette folk som er forskjellige

Kritiske medier

I tillegg anklager Listhaug mediene for å forskjellsbehandle folk på høyre- og venstresiden. 

– Selvsagt er det en forskjellsbehandling. Mediene er klart mer kritiske til dem som sitter i regjering, det er de som sitter med makten, repliserte Ulstein. 

Hun fikk på sin side spørsmål om ikke det lave antallet asylankomster til Norge viser at Listhaugs politikk virker.

– Det er klart at om man har en streng innvandringspolitikk, så kommer det færre. Men flyktningstrømmen har jo ikke stoppet. Folk fryser i hjel på Europas grenser, påpekte hun.

 

Powered by Labrador CMS