Chul Christian Aamodt. Foto: Agnes Etienne
Chul Christian Aamodt. Foto: Agnes Etienne

Vurderer å legge inn
bud på Medier24-aksjer

Blir tema på styremøtet fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Parallelt med at nyheten om at Medier24-redaktør Gard L. Michalsen blir ny E24-sjef ble sluppet torsdag morgen, startet spekulasjonene om hva som nå ville skje med Medier24. Ikke minst hva som vi skje med aksjeposten til Michalsen. Nettsted-gründeren eier i dag 55 prosent av selskapet igjennom Caroliussen Eftf. AS.

Fredag er det styremøte i Medier24 AS, der dette vil være et tema. På spørsmål om eierne kommer til å snakke sammen før styremøtet, noe som ikke er uvanlig i en slik situasjon, svarer Michalsen følgende i en SMS til Journalisten:

«Styremøter og interne prosesser kommenterer jeg ikke»

Han legger imidlertid til:

«Jeg har sagt at det er naturlig at vi finner en ny eiersituasjon, og forhåpentligvis gjør [vi ] det raskt. Ambisjonen er at Medier24 skal drives videre som nå, og det kommer til å gå veldig bra. Gjennom forkjøpsrett og aksjonæravtale står i utgangspunktet eksisterende aksjonærer først i køen.»

Eksisterende aksjonærer er i tillegg til Michalsen og de andre ansatte i selskapet, Teknisk Ukeblad og Screensailor AS. Førstnevnte har 15 prosent, sistnevnte har 10 prosent, ifølge aksjonærregisteret som er oppdatert per 31. desember.

Journalist Eira Lie Jor, kommersiell leder Julie Hansson og ansvarlig redaktør Gard Lehne Borch Michalsen i Medier24, her under Fagpresseprisene. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
Journalist Eira Lie Jor, kommersiell leder Julie Hansson og ansvarlig redaktør Gard Lehne Borch Michalsen i Medier24, her under Fagpresseprisene. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Jan M. Moberg, adm.dir. og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad avviser ikke et eventuelt oppkjøp. Moberg sitter også i styret i Medier24.

I en SMS til Journalisten skriver han:

«Aksjonærene har gjensidig forkjøpsrett. Så det vil vi vurdere. Det er styremøte i M24 i morgen, og da får vi litt mer informasjon – og får snakket sammen. Så får vi se.»

Screensailor AS er selskapet til Chul Christian Aamodt, som også sitter i Medier24-styret. Aamodt sier til Journalisten at han vurderer å legge inn et bud.

– Jeg har lyst, og jeg sitter og vurderer det akkurat nå. Det er en fantastisk gjeng som er igjen i Medier24, og jeg har veldig tro på selskapet.

Konstituert redaktør i Medier24, Erik Waatland, eier 10 prosent av selskapet. Han har ikke tatt stilling til om det er aktuelt for ham å kjøpe seg opp:

Vi har ønsket oss Gard, ikke Medier24.

Christian Haneborg, E24

– Det har jeg ikke rukket å tenke på ennå. Nå skal vi legge en ny strategi.

På spørsmål om det kan bli aktuelt for E24 å kjøpe Medier 24, svarer han:

– Det vet jeg ingenting om. Det er ingen planer om det så vidt jeg vet, sier Waatland, som ellers viser til at styret må svare på slike spørsmål.

Styreleder Christian Haneborg i E24, som også er kommersiell direktør i VG, sier at dette ikke har vært noe diskusjonstema i ansettelsesprosessen:

– Vi har ingen planer om noe oppkjøp av Medier24 på det nåværende tidspunkt. Vi har ønsket oss Gard, ikke Medier24. I hele denne prosessen har vi vært veldig tydelige på at Medier24 ikke har vært noe diskusjonstema.

Powered by Labrador CMS