Daværende sjefredaktør i Nettavisen Knut Ivar Skeid forlikte med Dagbladet i gaten. Her fra 1998. Foto: Kathrine Geard
Daværende sjefredaktør i Nettavisen Knut Ivar Skeid forlikte med Dagbladet i gaten. Her fra 1998. Foto: Kathrine Geard

Slik ble terningkampen forlikt

Nettavisen ble enig med Dagbladet på gatehjørne. Feiret med fyll på Theatercaféen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For ti år siden gikk Nettavisen til retten for å få prøvet om de kunne gjengi terningkastene til VG, Dagbladet og Aftenposten. Dette var en reaksjon på at de nevnte avisene krevde at Nettavisen sluttet å vise deres anmeldelser.

– Eplekjekke som vi var, gikk vi til søksmål mot Akersgata for å få stadfestet retten til å gjengi slike terningkast, skriver Nettavisen-gründer Knut Ivar Skeid på bloggen til Jan Thoresen, redaksjonssjef i Klikk.no.

Tøys

Som Journalisten fortalte mandag skriver Thoresen om Dagbladets nye tv-side se.no og deres bruk av andre mediers terningkast.

Skeid forteller i debatten under bloggen til Thoresen, at han noen dager før rettssaken skulle begynne, traff på daværende sjefredaktør Harald Stanghelle i Dagbladet. Stanghelle sto da og pratet med høyesterettsjustitiarius Carsten Smith.

– Etter å ha utvekslet høflighetsfraser og jeg skulle haste videre, avsluttet jeg med «Da sees vi i retten til uken da, Harald». Smith ble interessert i hva dette var, og han fikk en kort innføring i hva saken dreide seg om og utfallet av byrettssaken. Hans umiddelbare reaksjon var: «Gutter, slutt med dette tøyset og forlik dere. Rettsapparatet skal ikke belastes med den slags».

Forliket

Ifølge Skeid ble Nettavisen og Dagbladet enige på stedet. VGs Bernt Olufsen og Einar Hanseid i Aftenposten ble kontaktet av Stanghelle som fortalte de to at Dagbladet ville forlikt uansett hva de gjorde, og etter en tenkepause ble de to Schibstedavisene også med på å forlike.

– Jeg husker ikke nøyaktig, men jeg tror forliket innebar at dommen ikke skulle være rettskraftig, at vi skulle slutte å gjengi terningkast, og at vi dekket noe av saksomkostningene til motpartene, skriver Skeid og legger til:

– Dessuten gikk Odd Harald Hauge, undertegnede og Harald Stanghelle og drakk oss fulle på Theatercaféen en stund etterpå på Nettavisens regning, men det sto neppe i forliket.

 

 

Powered by Labrador CMS