Morten Aakre. Foto: Dalane Tidende

Flystansen rammer lokalavisene

Men Morten Aakre kom akkurat fram til landsmøtet etter 97 mil bak rattet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Landslaget for norske lokalaviser (LLA) holder landsmøte i Trondheim i helgen. Deltakerlista er halvert på grunn av stansen i flytrafikken.

Styreleder Thomas Bruvik sier ringerunden blant de 300 påmeldte tyder på at 150 av dem ikke kommer seg til Trondheim. Samtidig har flere kastet seg rundt for å finne alternative reisemåter.

Langkjøring

– Deltakere er kommet i bil fra Finnmark. Dessverre fikk vi beskjed om at delegater fra Grenda og Kvinnheringen måtte snu etter fem timers bilkjøring og kolonne på Hardangervidda.

Da gikk det bedre med de to utsendingene fra Dalane Tidende i Egersund. De var vel framme i Trondheim rett før Journalisten snakket med Bruvik.

– Vi dro fra Egersund klokka 19 i går kveld, forteller Morten Aakre. Det skal være 84 mils vei, men vi valgte å kjøre over Oslo, så det ble visst 97.

Og 14 timer bak rattet. Aakre kjørte hele veien, med én passasjer. Dalane hadde sju påmeldte, så transportkrisen rammer åpenbart også lokalaviser som finner andre reisemåter enn fly.

– Vi er vel de ivrigste, sier Aakre, som deltar på LLAs landsmøte for tredje eller fjerde gang.

Bruvik opplyser at de aller fleste foredragsholdere kommer seg til Trondheim, men kulturminister Anniken Huitfeldt måtte avlyse.

Powered by Labrador CMS