Foto: GAD/Wikimedia Commons

Gull og gråstein-konferansen flytter til Lillestrøm

Arrangøren håper økt tilgjengelighet skal gi flere deltagere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av oktober er det igjen klart for Østlandets regionale journalistkonferanse Gull og gråstein som arrangeres annethvert år. Den første utgaven gikk av stabelen på Oscarsborg i 2006. For første gang siden 2007 flyttes konferansen nå bort fra Sundvolden i Buskerud til Lillestrøm.

– Vi flyttet den for å gjøre den lettere tilgjengelig for de fleste. Vi har fått tilbakemeldinger på at den er lettere å nå på Lillestrøm.

Håper på 100

Det sier medarrangør Thomas Frigård fra Årnes-avisen Raumnes i Akerhus at gjelder også ham selv. De siste årene har konferansen samlet 100 deltagere, men under forrige konferansen som ble arrangert i 2015 var det knapt deltagere fra Oslo, Østfold og Vestfold. Gull og gråstein har rundt 5.000 journalister i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark som målgruppe.

Thomas Frigård Foto: Martin Huseby Jensen

Frigård håper at det skal delta også rundt 100 i år, og kapasiteten er ennå høyere.

– Vi vet at det skal mer til i bransjen for å få dekket slike konferanseopplegg. Lista blir stadig høyere, så vi må være litt nøkterne og.

Denne uken ble det kjent at den den regionale konferansen Sommerkonferansen for Agder-fylkene og Rogaland ble avlyst på grunn av for få påmeldte.

Legger årsmøtet til konferansen

Konferanseleder May-Britt Bjørlo Henriksen fra Hedmark Journalistlag sier at det fortsatt jobbes med programmet frem mot konferansestart 27. oktober. Brorparten av programpostene er så langt landet. De inkluderer temaer som hvordan grave lokalt, oppfølging på stortingsvalget med partiene, eksiljournalister i Norge fordi forholdene i deres hjemland ikke er bra, og skattelistene.

– En del redaksjoner skriver om skattelistene. Noen redaktører gjør det ikke i det hele tatt. Spørsmålet vi stiller er om det er graving eller grafsing, sier Henriksen.

Konferansekostnaden på 2.000 kroner deles normalt mellom NJ og arbeidsgiveren.

Nytt av året er at lokallagene er sterkt oppfordret av NJ sentralt om å legge årsmøtet til den regionale konferansen, slik det tidligere har vært vanlig på den nordnorske konferansen Svarte Natta.

– Det var ikke noe ønske i lokallaget i Hedemark om å flytte årsmøtet til denne type konferanse tidligere. Men det ser ut som NJ skal prøve det i år siden det er gitt som et sterkt premiss fra NJ om å legge årsmøte dit nå. For tre-fire år siden var det vedtak i lokallaget mot å gjøre det, men det synes å fungere for andre lokallag. Vi i komitéen håper at de lagene som så langt ikke har prøvd det, prøver det i år.

Powered by Labrador CMS