Kamille skal ha redaksjonsjef i vikariat for ett år. Kandidaten befinner seg angivelig ikke blant de ansatte som nå forlater mediehuset.

Egmont er ferdig med kuttene og lyser samtidig ut stilling eksternt

Kvitter seg med 45 ansatte, søker nå etter ny.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert med Kjersti Mo som forklarer at stillingen ikke var blitt lyst ut internt på grunn av tekniske problemer. Samt at også interne kandidater, om de melder seg, vil bli vurdert. Les mer lenger ned i artikkelen.

Fredag er siste arbeidsdag for en god del av de ansatte i Egmont som har valgt å ta sluttpakke. I alt er det 45 ansatte som mister jobben. Mange går med en gang, en del skal være igjen en liten stund for å hjelpe ledelsen med overgangen til den nye “optimale redaksjonelle organisasjon”, også kjent som ORO.

Vil du vite mer om det som skjer i Egmont? Se her.

Journalisten har skrevet inngående om at de ansatte ble bedt om å få referanser fra kolleger de konkurrerte med om plassene som er igjen. Fotoavdelingen avvikles helt og holdent og flere av ansatte ledelsen mente ikke passet i den nye organisasjonen fikk bare et par dager på seg til å fatte beslutningen om å ta sluttpakke eller kjempe for jobben sin.

Problematisk

Torsdag ble klubbleder Alexander Berg Jr. gjort oppmerksom på at midt oppe i nedbemanningen, søker konsernet etter en redaksjonssjef til bladet Kamille. Stillingen er et vikariat og ble først ikke lyst ut internt. En time etter at Journalisten har begynt å kontakte Egmont, er stillingen lyst ut også internt.

Her kan du lese utlysningen

– Min antagelse er at ved en intern utlysning ville det kommet kvalifiserte søkere. Ledelsen har hevdet at de ikke har funnet gode nok kandidater underveis i prosessen vi har vært gjennom, noe de også står fritt til å hevde. Men med det vi har vært gjennom, mener jeg det skal svært mye til for at vi skal lyse ut stillinger eksternt før man har gått noen runder på huset. Jeg vet om minst én som har meldt sin interesse for vikariatet og som mener seg fullt ut kompetent.

Klubblederen sier at han ble gjort oppmerksom på utlysningen torsdag og har gitt sin tilbakemelding til ledelsen om hvordan han oppfatter den. Han viser til at andre på huset har rykket opp til stillinger som nettopp redaksjonssjefer og mener flere kunne vært kvalifisert til å gjøre det.

- Det er problematisk at de gjør dette. Det sender et inkonsekvent signal til dem som er overtallige, til dem som skal være med videre og til omgivelsene.

Herjer med folk

NJ-leder Thomas Spence virker oppriktig forbløffet når Journalisten foreligger problemstillingen for ham.

– Jeg blir nesten målløs. Dessverre er det lite eller ingenting som klarer å overraske meg av det som kommer fra Egmonts ledelse for tiden. Dette er både en følelsesløs og respektløs behandling av dyktige medarbeidere som helt sikkert kunne fylt både denne og andre stillinger. At de gjør det i samme timer og dager som folk tvinges ut av bedriften er det ikke mye anstendighet i.

Spence er på det aller første møtet med det nye landsstyret i NJ. Han forteller at de vil komme med en uttalelse om situasjonen i Egmont på fredag. Situasjonen som foregår i forlagshuset mener han burde være foruroligende for alle som er opptatt av kvalitetsjournalistikken.

– Det virker som om de bevisst vil herje med folk når de lyser ut etter nye folk mens andre er på vei ut.

Tekniske problemer

- Vi søker etter vikarer for redaksjonssjefer i mammaperm til Kamille og Det Nye, de ble lagt ut i dag. Både internt og eksternt, med på grunn av et teknisk problem med intranettet ble de dessverre ikke synlige der samtidig som de publisert på Finn.no, skriver prosjekteier Kjersti Mo i en epost.

Hun forteller at disse vikariatene lenge er blitt holdt igjen i håp om å finne løsninger underveis i bemanningsprosessen. Dette har ikke latt seg gjøre, skriver hun, og da har vært hastet med å få stillingene lyst ut. Den ene av redaksjonssjefene som skal ut i permisjon er allerede ute, den andre går i permisjon om tre uker.

- Vi vil nødig stå uten over tid, da redaksjonssjefen er en meget sentral stilling i våre redaksjoner.
- Dersom det kommer interne søkere, vil disse selvfølgelig bli vurdert til vikariatene.

 

Powered by Labrador CMS