Tarjei Sandvik Moe, som spiller Isak i sesong 3, i Skam. Foto: NRK.

NRK tjener skammelig lite på suksessen «Skam»

Suksessen går fortsatt i rødt for statskanalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– «Skam» går ikke i pluss. Vi bruker mer penger enn vi har i inntekt på denne serien. Mye mer. Men «Skam» er likevel billig drama, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Les også: «Skam»-redaksjonen får intervjuforespørsler fra danske journalister flere ganger daglig

Thor Gjermund Eriksen. 

Han var tirsdag kveld i EU-parlamentet i Brussel for å fortelle om tenåringsdramaet, som nå går sin seiersgang i Danmark, Sverige og en rekke andre land.

På plass på arrangementet var også NRKs dramasjef Ivar Køhn, statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) fra Kulturdepartementet og Norges ambassadør til Belgia, Ingrid Schulerud.

NRK tjener totalt noen titalls millioner kroner i året på salg av rettigheter til utlandet, forteller Eriksen.

I Brussel er det fortsatt mulig å gå inn på nettsidene til «Skam», men det er ikke mulig å spille av videoklippene. Det skyldes at NRK har måttet blokkere videoene for seere i utlandet på grunn av opphavsretten til musikken i serien.

Les også: Vanvittig mediepress rundt NRK-suksessen «Skam»

– Dette er ikke noe vi egentlig ønsker, men NRK kan ikke klarere rettighetene for hele verden. Vi skal bruke pengene våre på det norske publikummet, sier Eriksen til NTB.

NRK ser likevel på mulighetene for å løse problemet, understreker kringkastingssjefen, som nødig vil skuffe seriens mange utenlandske seere.

Powered by Labrador CMS