Mala Wang-Naveen forteller om opplevelser med rasisme, blant annet fra tiden som Aftenposten-journalist. I dag jobber hun i SINTEF.
Mala Wang-Naveen forteller om opplevelser med rasisme, blant annet fra tiden som Aftenposten-journalist. I dag jobber hun i SINTEF.

Tidligere Aftenposten-profil: – Ble kalt «jævla muslimhore»

Mala Wang-Naveen forteller om opprivende hendelser i «kulturbobla».

Publisert Sist oppdatert

Det er i en kronikk publisert hos Aftenposten torsdag at tidligere mangeårig journalist og kommentator i nettopp Aftenposten, Mala Wang-Naveen, forteller om møte med rasisme også inne i kulturbobla, fra det hun kaller norske «kulturmenn».

Den ene hendelsen skjedde i forbindelse med et arrangement der hun var til stede som journalist, bekrefter hun overfor Journalisten. Aftenposten som arbeidsgiver ønsket å anmelde saken, skriver hun selv i kronikken.

Ifølge Wang-Naveen oppdaget hun at en av gjestene tok bilder av henne i smug. Da han er frekk og avvisende når hun ber ham slutte, tar hun telefonen ut av hendene hans og snur seg for å slette bildene av seg selv, skriver Wang-Naveen.

– Da kjenner jeg at han tar hardt i håret mitt, river hodet mitt bakover og roper: «Jævla muslimhore!»

Wang-Naveen bekrefter overfor Journalisten at denne hendelsen skjedde i forbindelse med et arrangement der hun var til stede som journalist. Hun ønsker ikke å kommentere ytterligere.

I en annen hendelse beskriver Wang-Naveen at en annen «kulturmann» freste til henne at hun hadde fått jobben sin «fordi hun var brun».

Journalisten kjenner ikke identiteten til de to omtalte mennene i kronikken. Aftenposten skriver selv at de to anonymiserte mennene har fått tilbud om å svare samtidig på anklagene, og at avisa har vært i kontakt med flere kilder som bekrefter hendelsene.

– Etter et liv i kulturbobla slår det meg at altfor mange mener at rasisme ikke finnes. Noen er faktisk så ukomfortable med begrepet at de like gjerne har rotet frem et nytt begrep. De har funnet opp uttrykk som «utenforskap»! Og vips, ansvaret er skjøvet over på «de andre som føler seg utenfor». Ikke de som senker blikket eller slenger kommentarer, slik Sumaya opplevde, skriver Wang-Naveen, med henvisning til Sumaya Jirde Alis opplevelse med komiker og skuespiller Atle Antonsen.


Powered by Labrador CMS