NRK svarer Bistandsaktuelt

(Leserkommentar) NRK innrømmer svikt da Bistandsaktuelt ikke fikk kreditering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktør Gunnar Zachrisen i Bistandsaktuelt retter i et innlegg i Journalisten kritikk mot NRK for manglende sitering i to tilfeller. I begge tilfeller har det vært svikt i interne rutiner, noe vi beklager. Dagsnytt 18 tok derfor kontakt med Bistandsaktuelt allerede etter den aktuelle sendingen for å beklage at det ikke var sitert.

Journalisten i Bistandsaktuelt var, som Zachrisen skriver, svært hjelpsom overfor Her&Nå-redaksjonen med å formidle kontakt med kilden i sin artikkel. Den kollegiale servicen burde vært en ekstra påminnelse om kreditering, men uavhengig av denne hjelpen skulle vi selvsagt ha sitert Bistandsaktuelt. Begge redaksjoner bruker denne glippen som en viktig påminnelse om sitatplikten.

Zachrisen stiller i sitt innlegg spørsmål om NRKs redaksjonelle linje ved bruk av nyheter fra andre medier og om det er forskjellig behandling av store og små redaksjoner. Svaret er at NRK bestreber seg på å følge god presseskikk og sitere andre medier, slik både VVP og interne retningslinjer tilsier.  Det skal selvsagt ikke være noen forskjell på sitering av medier basert på størrelse eller viktighet.

Vennlig hilsen

Erik Skarrud, redaksjonssjef Her&Nå - Hilde Løchen, redaksjonssjef Dagsnytt 18

Powered by Labrador CMS