Geir Jørgen Bekkevold fra KrF. Akrivfoto: Birgit Dannenberg
Geir Jørgen Bekkevold fra KrF. Akrivfoto: Birgit Dannenberg

Geir Jørgen Bekkevold fortsetter i Familie- og kulturkomitéen

Men flere politikere forlater komitéen fra forrige periode. Det var det mediebransjen ikke ønsket seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er jeg glad for. Jeg trives å jobbe både med familiepolitiske og kulturpolitiske saker. Nå får komitéen også ansvar for kirke- og livssynspolitikk, og det gleder en som har vært prest i mange år, sier Geir Jørgen Bekkevold til Journalisten.

Men han ser ikke for seg å få fortsette som nestleder i komitéen, slik han har vært de siste fire årene.

– KrF gjorde et elendig valg, så det er færre oppgaver å fordele på oss.

Høyre bytter mannskap

Under Arendalsuka signaliserte Bekkevold sammen med Høyres Svein Harberg et ønske om å fortsette i komiteen som steller med mediepolitikk. Mange i mediebransjen har ønsket at politikerne som har jobbet i komiteen og som derfor kjenner saksfeltet på mediepolitikken fortsetter i komitéen.

Men det ønsket ser med unntak for Bekkevold bransjeaktørene ikke ut til å få innfridd.

Også Harberg, som i forrige periode var leder av Familie- og kulturkomitéen, bytter komité. Han skal til kontroll- og konstitusjonskomitéen.

– Jeg ville mange forskjellige ting. Det er mange komitéer som er spennende, sier Harberg til Journalisten.

Også Høyres Kårstein Eidem Løvaas forlater «mediekomitéen». Partiets gruppe skal nå ledes av Tone Trøen, som i forrige periode satt i Helse- og omsorgskomiteen.

Det er allerede kjent at Arbeiderpartiets Arild Grande forlater Familie- og kulturkomiteen og dermed også rollen som partiets mediepolitiske talsperson. Kari Henriksen vil lede partiets gruppe i komitéen inntil Annette Trettebergstuen er tilbake fra foreldrepermisjon.

Venstre vil heller ikke i kommende stortingsperiode få noen i Familie- og kulturkomitéen.

SV mot arbeidsgiveravgiftsfritak

Både Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti kommer inn med en representant hver. Åslaug Sem-Jacobsen skal representere Sp de neste fire årene. Hun har jobbet som journalist og prosjektleder i NRK.

Stortingets yngste, med sine 22 år, Freddy André Øvstegård skal representere SV og blir partiets mediepolitiske talsperson.

– Mediepolitikk er veldig spennende. Når jeg så hvordan krisen har utspilt seg i Medie-Norge ved å at stadig flere er sagt opp, og at mediemangfoldet er under press, er det noe jeg har engasjert meg i, sier Øvstegård til Journalisten.

– Hvor står du når det gjelder å gi mediene et tidsbegrenset fritak for arbeidsgiveravgift?

– Vi mener at man heller må bruke pressestøtten. Arbeidsgiveravgiften har en viktig funksjon. Det er mange forslag innen forskjellige sektorer om å ta den bort, og da kan den bli uthulet. Vi vil heller øke pressestøtten.

Øvstegård vil nå sette seg mer inn i mediepolitikken og møte aktører fra bransjen for å få innspill før han svarer mer utdypende på hva slags annen mediepolitikk SV vil prioritere i de kommende årene.

Fremskrittspartiet valgte fredag ettermiddag Silje Hjemdal og Morten Wold til å representere partiet i komitéen.

Wold har bred erfaring med medier etter 20 år som journalist, redigerer og vaktsjef i Bygdposten, Fremtiden, Se og Hør og Drammens Tidende. Wold satt i Helse- og omsorgskomitéen i forrige periode. Han har også jobbet fem år som kommunikasjonsrådgiver for Frp og vært ansatt i Norges skiforbund.

Hverken Ib Thomsen eller Laila Reiertsen som representerte Frp i forrige periode ble gjenvalgt.

Hvem som skal lede de ulike komitéene blir klart senere.

Powered by Labrador CMS