Det blir prisutdeling på Skup neste år også

Stup «redder» Skup.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

300.000 kroner har Pressens studiepermisjonsordning (Stup) besluttet å bevilge Skup. Pengene er øremerket og skal gå til å lønne en person som fra i dag og fram til konferansen sørger for at den blir arrangert.

Stup-leder Stig Finslo og nestleder Håkon Okkenhaug står bak ideen til å gi bevilgningen. De to snakket sammen for et par uker siden, da det ble klart at Skup var i økonomisk krise, og oppfordret Skups råds leder Trond Idås til å søke om midler.

– Dette er relevant støtte. Skup er et av de viktigste kompetansetilbudene som er i dag, sier Okkenhaug.

– Vi så vi hadde midler og at vi innenfor de rammene som er satt for å dele ut støtte hadde mulighet til å hjelpe Skup gjennom å finansiere midlertidig ansettelse av den som skal tilrettelegge konferansen.

Pengene skal ikke gå til styreseminar på Koster, advokatsalær eller til å styrke Skups egenkapital. I midten av september gikk Skups ledelse ut og ba om økonomisk nødhjelp. Styreleder Jan Gunnar Furuly sa den gang at om Skup ikke tilføres midler vil egenkapitalen være brukt opp i løpet av høsten. Og dermed ikke i stand til å arrangere konferansen neste år.

Skal redusere egenkaptialen

Nå er det i boks. Trond Idås forteller til Journalisten at Skup nå har fått inn vel 600.000 kroner og med det er konferansen i boks. Men han søker fortsatt etter midler. Håpet er 400.000 kroner til. På den måten vil stiftelsen ha en buffer gjennom 2017 og samtidig sikre konferansen i 2018.

– Pengene fra Stup hjelper veldig. Vi er veldig takknemlige og håper at andre skal komme etter, sier han.

Egenkapitalen i Stup er derimot en helt annen historie. Den skal ned fra dagens 13 millioner til 5 millioner kroner. På det meste var den rekordhøye 17 millioner. I år bruker Stup rundt 10 millioner krone på støtte til pressefolk som ønsker å kurses eller ta etterutdanning. Finslo sier at 2016 er rekordår målt i bevilgninger.

– Den som ikke tenker på kompetanse i dagens mediesituasjon lever farlig, slår de fast.

FYI: Undertegnede har mottatt langt-løp stipend for å studere.

 

Powered by Labrador CMS