Søksmålet fra den tidligere presidenten mot New York Times er avvist, melder The Guardian. Her er han avbildet utenfor Trump Tower i august 2022.

The Guardian:

Trumps søksmål mot New York Times er avvist

Saksøkte avisen for gravearbeid om skatteinformasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere president Donald Trump gikk i september 2021 til søksmål mot New York Times for det han mente var et «lumsk komplott» i forsøket på å få tak i skatteinformasjonen hans.

Søksmålet hevdet at avisen hadde overtalt Trumps niese, Mary Trump, til å «smugle informasjonen ut av advokatkontoret hennes».

Nå har en dommer i New York avvist saken, ifølge The Guardian. Avgjørelsen skal være basert på konstitusjonell lovgivning som lar journalister samle informasjon på lovlig vis.

Den tidligere presidenten er beordret til å betale avisens omkostninger til advokater og andre omkostninger i forbindelse med saken.

Talsperson Charlie Stadtlander for New York Times sier til The Guardian at de er fornøyd med dommerens avgjørelse:

– Det er en viktig presedens som bekrefter at pressen er beskyttet når den innhenter informasjon av vesentlig betydning for allmennheten.

Trump hadde også gått til søksmål mot niesen, som var hovedkilden i New York Times' gravearbeid. Saken er ennå ikke er avgjort.

Powered by Labrador CMS