TV 2 legger ned kontoret på Sørlandet

Connie Bentzrud har arbeidet ved lokalkontoret i 20 år. Hun vet ikke hva som skjer videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 er gjennom en massiv omlegging og kraftig nedbemanning. Alle som arbeider med nyheter i selskapet flyttes nå over i Nyhetskanalen. Hovedkanalen TV 2 skal nå få nyhetssendingene fra lillesøsteren. Samtidig må 177 medarbeidere forlate selskapet, som i skrivende stund teller 965 ansatte. 63 av disse har søkt og fått innvilget sluttpakke.

En som ikke har søkt om sluttpakke er Connie Bentzrud ved Kristiansand-kontoret. Dette kontoret skal legges ned, ble det kunngjort under allmøtet. Bentzrud har arbeidet i 20 år som nyhetsjournalist for TV 2 fra Kristiansand.

– Jeg vet ikke om jeg mister jobben eller ei, sier hun.

Kan jobbe fra Oslo

Det kan være at hun kan jobbe fra Oslo. Selv utelukker hun ikke den muligheten. Bentzrud fikk sammen med Asbjørn Øyhovden i 2010 Kulturdepartementets menneskerettighetspris for journalister som følge av deres arbeid i dekningen av vold og overgrep mot barn. De to jobbet nesten utelukkende med dette i mer enn fem år. Altså journalistikk som kan gjøres fra nær sagt hvor som helst i landet.

Berntzrud har vært med i TV 2 helt fra starten. Da kanalen gikk på lufta i 1992 arbeidet hun som nyhetsfotograf i et produksjonsselskap som leverte til TV 2. Hun har også vært fotograf i blant annet debattprogrammet Holmgang.

– Det er selvfølgelig trist at kontoret skal legges ned. For fotografene som jobber med oss gjennom produksjonsselskap. Og for regionen. Det som kjennetegner en god lokalreporter er kunnskap og kilder. Det tar lang tid å opparbeide. Nå skal regionen dekkes fra Stavanger og Oslo. Det kan bli en utfordring.

På pressekonferansen til TV 2-ledelsen sier sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther at TV 2 vil opprettholde de øvrige lokalkontorene i Trondheim, Tromsø, Bodø, Stavanger, Ålesund og på Hamar.

– Men der vi har to ansatte reduseres antallet til én.

Powered by Labrador CMS