Kadafi Zaman, journalist i TV 2, er pågrepet i Pakistan. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

TV 2-reporter Kadafi Zaman er pågrepet i Pakistan

Ble pågrepet fredag mens han dekket demonstrasjoner nord i landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er fremdeles uklart hva som er grunnen til pågripelsen, og hvor lenge Kadafi Zaman må sitte fengslet, ifølge TV 2.

Kanalen har løpende kontakt med Utenriksdepartementet, som har kontakt med ambassaden i Islamabad, opplyser nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Utenriksdepartementet (UD) opplyser til NTB at de er kjent med at en norsk journalist er fengslet i Pakistan.

– Ambassaden i Islamabad er i kontakt med ham og gir konsulær bistand. Vi er også i nær dialog med hans arbeidsgiver i Norge. Vi jobber for fullt med saken, sier pressekontakt Kristin Enstad.

På ferie

Zaman var på ferie med familien, men skulle også dekke uro i området.

– TV 2 reagerer sterkt på at vår reporter er arrestert når han forsøker å gjøre jobben sin som journalist. Dette er svært alvorlig. Vi har ikke hatt mulighet til å snakke med ham direkte, og vet dermed for lite om situasjonen til å kunne si så mye mer akkurat nå, sier Solbrække.

Hans familie har vært i kontakt med ham etter pågripelsen. De sier at det står bra til med ham etter forholdene, ifølge TV 2.

Pågripelsen skjer kort tid etter at Zaman selv rapporterte om at politiet gikk til massepågripelser av politikere som støtter tidligere statsminister Nawaz Sharif.

– Sjokkert av å se hvordan politiet oppfører seg under valget i Pakistan. De stopper og arresterer politikere fra den muslimske liga N. Rettferdige og frie valg? skrev Zaman på Twitter fredag.

Han beskrev også arbeidsforholdene som krevende.

Uro

25. juli er det valg i Pakistan, og det har vært urolig i landet den siste tiden.

Landets tidligere statsminister Nawaz Sharif, som er fra partiet Pakistans muslimske liga (PML-N), ble 6. juli dømt til ti års fengsel in absentia for korrupsjon. Han ble pågrepet da han fredag vendte tilbake til Pakistan fra London.

Titalls tusen av Sharifs tilhengere forsøkte å ta seg til flyplassen for å ønske ham velkommen hjem, men myndighetene hadde satt ut nesten 20.000 politifolk og soldater for å hindre demonstrasjoner.

Ifølge Sharifs parti ble minst 4.000 partimedlemmer pågrepet av pakistansk politi fredag.

Powered by Labrador CMS