Kulturminister Linda Hofstad Helleland utlyser ny avtale for kommersiell kringkasting i fjernsyn. Foto: cf-wesenberg@kolonihaven.no

Fortsatt krav om Bergen og nyheter i ny tv-avtale

Men de øvrige innholdskravene i TV 2s avtale som kommersiell allmennkringkaster fjernes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturdepartementet kunngjør i dag muligheten til å søke om status som kommersiell tv-allmennkringkaster. Avtalen vil inneholde krav om fortsatt nyhetsproduksjon med base i Bergen. Øvrige innholdskrav i dagens avtale blir fjernet. Avtalen vil gjelde for perioden 1. januar 2017 - 31. desember 2019.
 
– Regjeringen er opptatt av å sikre fortsatt mangfold av medier. Vi ønsker derfor å legge til rette for kommersiell allmennkringkasting i Norge. Vi trenger en levedyktig kommersiell allmennkringkaster i tillegg til NRK. Det er viktig for mediemangfoldet at vi har en kanal med hovedsete utenfor Oslo. Et mangfold av nyheter og nyhetsproduksjon er et avgjørende fundament for et velfungerende demokrati, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding onsdag.

Ingen filmstøtte

Kravene som er fjernet fra avtalen som nå lyses ut er blant annet krav om å bidra til å støtte norsk film- og tv-produksjon. Det vil heller ikke bli stilt krav til barne- og ungdomssendinger og krav om både nynorsk og bokmål i sendingene. 
 
– Endrede medievaner og endringene i mediemarkedet gjør at vi ikke lenger ønsker å stille de samme kravene for å sikre en kringkaster sendinger i kabelnettet, sier Hofstad Helleland. 
 
Alle interesserte aktører er velkomne til å søke på avtalen. Frist for å søke på avtalen er satt til 4. august 2016.
 
Hele kunngjøringen kan du lese på regjeringen.no

Det vil ikke følge statsstøtte med avtalen.  Stortinget ba tidligere i år regjeringen om å ta initiativ til fortsatt kommersiell allmennkringkasting fra Bergen.

Sluttpakker

TV 2 sa tirsdag at de vil tilby samtlige ansatte sluttpakke i håp om å kunne kutte 350 millioner kroner de neste fire årene. Arbeiderpartiet mener kuttene understreker behovet for å få en løsning på plass.

– Noen later til å tro, inkludert kulturministeren, at vi i fremtiden kommer til å ha en kommersiell allmennkringkaster i Bergen nærmest uansett hva som skjer. Dagens nyheter viser oss at noen slik garanti har vi ikke i dagens medielandskap, sier partiets mediepolitiske talsperson Arild Grande tirsdag.

Se Journalistens dekning av TV 2.

Powered by Labrador CMS