Vil frede TV 2-investering

GARDERMOEN (Journalisten): Sterk vekst viser at det er viktig for A-pressens trygghet å beholde eierskap, mener ansatte.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunne A-pressen kunngjøre at mediekonsernets andel i TV 2s brutto driftsresultat økte med 20 millioner i første kvartal til 53 millioner kroner.

Ansatterepresentant Stein Sneve i A-pressens konsernstyre mener det gode driftsresultatet styrker de ansattes overbevisning om at mediekonsernet bør beholde sitt eierskap i TV 2.

– Det er kjempegode nyheter og bekrefter den holdning de ansatte har hatt hele tiden. Selskapet gir oss et bein ekstra å stå på i tillegg til avisene, sier Sneve til Journalisten.

Flere bein

Sneve viser til at fordelen med å eie både avis og TV er at de to mediekanalene ikke går i takt med hverandre gjennom konjunktursvingningene.

I tillegg mener Sneve at TV 2 vil være en viktig brikke for A-pressen inn i den digitale fremtid. Selv mener han at fremtidens nettbruk vil være drevet av levende bilder, og der har TV 2 et klart fortrinn.

Og det gjør ikke noe, mener han, at TV 2 måker inn penger.

– Det er en gullkantet investering, og det er ingenting som tegner til at TV-markedet vil kollapse på kort sikt – selv om man kanskje ikke skal forvente like gode resultater som dette hele tiden.

Begge veier

Sneve understreker igjen at de gode tallene fra TV 2 viser at A-pressen bør sitte på investeringen. Samtidig legger han til at det til syvende og sist er konsernets eiere som bestemmer.

– Dersom de bestemmer seg for å selge, så vil det skje. Han sier det ikke er noen hemmelighet at de to eierne Telenor og LO trekker i hver sin retning. LO er opptatt av avis, mens Telenor av TV.

Sneve mener det faktum at det går bedre for TV 2 kan tippe begge veier. For ved et salg er det mulig å oppnå en bedre pris for tv-selskapet enn for to år siden.

– Men, om man selger TV 2 – hva skal man så gjøre med pengene? Sette dem i banken? Vår frykt er at et eventuelt salg blir tatt i utbytte og da vil eierne få penger, mens vi mister tryggheten ved å ha to bein å stå på.

Powered by Labrador CMS