– Vi er glade for å nå dette forliket med TV 2, forteller Viaplay Group sportsdirektør, Peter Nørrelund.

TV 2 og Viaplay inngår forlik

Ankesaken skulle startet neste uke.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker å unngå dyre rettslige prosesser, og vi har kommet til et forlik med Viaplay som vi kan leve med, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i TV 2 i en pressemelding.

Saken gjaldt TV 2s bruk av korte utdrag fra Premier League-kamper i sine nyhetssendinger mellom 7. august og 27. august 2022.

Viaplay tok TV 2 til retten for å ha brukt klipp fra totalt elleve Premier League-kamper de ikke hadde rettigheter til, skrev NTB i mars. 

Oslo tingrett kom, ifølge nyhetsbyåret, fram til at fire av kampene som omhandlet Manchester City og Arsenal, var innenfor lovens rammer som følge av Martin Ødegaard og Erling Braut Haalands «oppsiktsvekkende kampbidrag».

Viaplay Group har eksklusive rettigheter til å vise Premier League-fotball i Norge fram til 2028.

Dommen fra Oslo tingrett 17. februar ble anket av begge parter, og ankesaken var berammet til 7. november. Vilkårene for forliket er konfidensielle, skriver TV 2 i sin pressemelding. Men forliket innebærerat at ankesaken trekkes, og at dommen fra Oslo tingrett blir rettskraftig. 

– Vi er glade for å nå dette forliket med TV 2. Det gir klarhet til markedet og reflekterer vår posisjon om at investeringer i premium sportsinnhold bør beskyttes på en forsvarlig måte, noe som kommer alle parter og seere til gode, forteller Viaplay Group sportsdirektør, Peter Nørrelund.

Powered by Labrador CMS