TV 2 nominert til internasjonal prestisjepris

Reportasjeserie fra Aten fikk verdens oppmerksomhet, nå kan den vinne pris.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fjor bestemte TV 2s Øystein Bogen og Aage Aune seg for å dekke norske myndigheters returordning av asylsøkere til Aten. Der fikk de to øynene opp for behandlingen av de returnerte flyktningene. Noe som resulterte i ti reportasjer kalt “Attica-slaget”.

Her kan du se filmen

– Det var først og fremst de norske politiske prosessene bak dette vi var på jakt etter, men da vi kom ned så vi at situasjonen til flyktningene der nede ikke var godt nok dekket i lokale medier, og dermed gravde videre. Det førte til at vi nok ble det første måte som dokumenterte planlagte rasistiske overgrep, forteller Bogen.

Prestisje

De ti reportasjene er nå nominert i klassen beste nyhetsreportasje i Gullnymfen under årets Monte Carlo Television Festival. Der kjemper TV 2 mot gigantene BBC, CNN, Sky News og Al-Jazeera.

Ut av de ti reportasjene ble det også skapt en dokumentarfilm som er solgt til seks land.

Reportasjeserien skapte debatt i en rekke land og har tidligere fått hederlig omtale fra Internal Reporter og Sølvparaplyen fra Bergen journalistlag.

– Vi ble veldig overrasket begge to over at denne reportasjen ble lagt merke til på en så betydningsfull måte. Dette er muligens Europas mest betydningsfulle tv-pris, og det er ikke lett å være nordmann og lage reportasjer som blir funnet interessante i utlandet. Det er ikke alltid man ser til Norge for å finne sakene som er internasjonale i omfang og vinkling.

Kursk

Øystein Bogen har tidligere vunnet Gullnymfen i klassen dokumentar sammen med Odd Isungset og Øystein Bogen for dokumentaren om Kursk. Han har også vært nominert i dokumentarklassen flere ganger.

Prisen deles ut i begynnelsen av juni.

Powered by Labrador CMS