Alf Hildrum kritisk til Rune Indrøys uttalelser

Tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum reagerer kraftig mot kritikken fra tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy mot kanalens behandling av trakasseringssaker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I en epost til NTB peker tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum på at Rune Indrøy i flere intervjuer har kritisert ledelsen i TV 2 for flere omstendigheter rundt de aktuelle sakene om trakassering og utilbørlig oppførsel i TV 2.

«Alle disse sakene var behandlet og løst i min tid som sjef eller tidligere. Nåværende ledelse har derfor ikke noe ansvar for det», heter det i eposten.

Hildrum har fått flere henvendelser fra mediene om saken, men har ment at det er TV 2 selv som har best oversikt til å kommentere påstandene.

«Alt er dokumentert, og hukommelse alene er en skummel kilde. Det mener jeg fortsatt», skriver Hildrum, som reagerer på Indrøys kritikk.

– Komplisert

«Også derfor mener jeg det er utidig og uriktig av Rune Indrøy å gå ut slik han her gjør. Som mangeårig betrodd direktør og medlem av ledergruppen vet Rune at saker ofte er mer kompliserte enn det ledelsen kan informere om. Og også i personalsaker har ledelsen taushetsplikt», skriver han.

Til Nettavisen svarer Indrøy at den aktuelle saken der en sportsprofil fikk sparken, aldri hadde kommet for dagen om han ikke hadde tatt tak i saken.

– Hvis jeg ikke hadde slått alarm den gang kvinnen kom til meg, så ville dette aldri blitt ryddet opp i. I motsetning til veldig mange andre som hadde ansvar for dette, så var det jeg som stoppet denne personen som var ansatt i TV 2, og klarte å få ham ut, sier Indrøy.

Hildrum mener det er «umulig for oss som har sluttet for flere år siden å kjenne alle forhold som ledelsen må vurdere i en nedbemanningsprosess. Men det finnes ingen indikasjon på at det nevnte varslet og omstendighetene rundt det har hatt betydning», skriver den tidligere TV 2-sjefen.

Roser Sandnes

Han mener derfor Rune Indrøys uttalelser først og fremst tjener til å stille «våre etterfølgere og TV 2 i et dårlig lys, og det selv om disse ikke har hatt noe med sakene som er blitt omtalt de siste dagene».

Hildrum roser sin etterfølger Olav T. Sandnes for å ha tatt fatt i organisasjonen for bedre å kunne forhindre gjentakelser av sextrakassering og annen utilbørlig oppførsel som den tidligere ledelsen måtte håndtere.

«Det er et arbeid jeg sterkt støtter og som fortjener ros, ikke kritikk», avslutter Hildrum.

Indrøy understreker at han ikke har kritisert Hildrum.

– Tvert imot roste jeg ham fordi han var med å aksjonere da den kvinnelige medarbeideren kom og fortalte hva hun hadde vært utsatt for.

Powered by Labrador CMS