Aller og Dagbladet skal kutte 50 årsverk

Klubblederen i Aller er forbauset over meldingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er fagnettstedet Kampanje som torsdag skriver at Aller Media kutter 50 årsverk. Avtroppende konsernsjef Roger Hansen bekrefter overfor kutt på mellom 70 og 80 millioner kroner overfor nettstedet.

Forbauset

– Vi må gjennomføre kostnadstiltak for tilpasse virksomhetene til et nytt inntektsnivå, sier Hansen til Kampanje.

Ifølge nettstedet skal kuttene skje både i ukebladbiten og i Dagbladet. Og konsernet har ikke økonomi til å gi store sluttpakker.

Leder Tone Rudberg i redaksjonsklubben i Aller Media vil ikke si noe om kuttene til Journalisten.

– Vi har også lest Kampanje. Jeg er forbauset, sier Rudberg, som opplyser at det ikke har vært noen allmøter eller informasjon til de ansatte internt i konsernet.

Tidligere i vinter skrev Journalisten at det var gått ut tilbud i konsernet om sluttpakker. Men da ble det kommunsiert fra ledelsen at det ikke var snakk om nedbemanning.

Såvidt Journalisten forstår har denne prosessen ikke ført frem, og derfor blir det nå kommunisert en frist for å søke sluttpakker.

Ikke allmøte

Dagbladet klubbleder Harald Klungtveit vil ikke kommentere saken:

– Det har ikke vært holdt noe allmøte i Dagbladet eller annen felles informasjon om dette. Det vil være høyst oppsiktsvekkende om konsernsjefen går ut med informasjon eksternt i bransjemendeia i stedet, så inntil videre går jeg ut fra at han er feilsitert, skriver Klungtveit i en SMS.

Tidligere i uken ble det kjent at Egmont skal kvitte seg med halvparten av journalistene og 42 ansatte totalt.

Powered by Labrador CMS