Line Finnøy Bakken.

Vurderer å forby politiet kildejakt

Arbeiderparti-utvalg varsler lovforslag for å styrke kildevernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi vurderer en lovgivning etter svensk modell. Der er det forbudt for myndighetene å etterforske for å finne pressens kilder. I Sverige har journalist og redaktør også juridisk plikt til å beskytte sine kilder, ikke bare en rett. Disse momentene er veldig aktuelle.

Det sier Line Finnøy Bakken som sitter i Arbeiderpartiets demokrati- og medieutvalg til Vårt Land. Bakken jobber til daglig som nettansvarlig i Stjørdalens Blad, og var inntil nylig leder i LOs mediefagforbund, Arbeiderbevegelsens Presseforbund.

– Vi er bekymret for vernet av pressens kilder. Alt tyder på at det ikke står sterkt nok og at noe bør gjøres. Derfor vil vi komme med et lovforslag, sier Bakken til avisen.

Hun retter samtidig kritikk mot Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) for Rolfsen-saken, der filmreggisør Ulrik Imtiaz Rolfsen fikk beslaglagt filmopptak av politet. Beslagene er forseglet og det pågår nå en rettsprosess som skal avgjøre om PST får lov til å se på opptakene. PST fikk medhold i tingretten, men saken ble anket inn for lagmannsretten av Rolfsens advokat Kim Gerdts.

– PST-beslaget burde ikke funnet sted, sier Bakken til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS