Helge Simonnes orket ikke å kutte mer i Vårt Land. Nå blir han pensjonist. Foto: Birigt Dannenberg
Helge Simonnes orket ikke å kutte mer i Vårt Land. Nå blir han pensjonist. Foto: Birigt Dannenberg

Helge Simonnes (60) går av med pensjon. Orker ikke lenger å kutte

Sier epidemien som rir mediebransjen vil også komme tilbake til Vårt Land.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig mange gode ting med å være sjefredaktør i Vårt Land, men så er det slik at man ikke bare kan velge ut det positive, også det som er smertefullt må tas med. Det siste er jeg ikke motivert for, og jeg vil ikke utsette meg selv for de vanskelige tingene, sier sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land til Journalisten.

Her kan du lese mer om Helge Simonnes

Blir pensjonist

Etter 30 år i den kristne dagsavisen har han gjort det klart at han ikke kommer til å fortsette. I en alder av 60 år går han av med pensjon. 

– Når du har avtale om å kunne gå av som 60-åring benytter jeg den sjansen.  

– Hva ligger i den avtalen?

– For ni år siden inngikk jeg en avtale om at jeg på gitte vilkår kunne førtidspensjonere meg. Det har vært min rett, men ikke plikt, å kunne gå av.

– Blir ikke det litt rart i den økonomiske situasjonen mediene er i, og hvor det kanskje kommer nye kutt i Vårt Land, å gå av med pensjon i en alder av 60 år?

– Det får andre vurdere. Den avtalen ble inngått og er som den er. Og så må bedriftens representanter svare for de avtaler som er inngått for bedriften. Det er heller ikke uvanlig i mediebedrifter at man har slike avtaler ved fylte 60. Det er også forståelig, for som 60-åring føler man kanskje at man er digitalt akterutseilt.  Slik kan det også være en positiv ting at jeg går av, sier han.

Ville gå på dagen

Simonnes mener bestemt at når ledere indikerer at de vil gå av, bør de også gå på dagen. Han går av som administrerende direktør på dagen, men som sjefredaktør har han valgt å følge styrets ønske om at han sitter i stolen til etterfølgeren er på plass.

– Men da som en ytterst gammeldags sjefredaktør. Som om det var på 60-tallet. En som skriver ledere og kommentarer, men ikke deltar i det strategiske arbeidet, men jeg skal være med på den daglige avisproduksjonen.

Hva man skal gjøre når pensjonsalderen inntreffer som 60-åring, er Simonnes ikke 100 prosent sikker på. Han skal avslutte et skriveprosjekt. Og så er listen lang over ting han kan gjøre og ting han har lyst til å gjøre. 

- Styreverv og rådgivning er noe av det jeg ønsker å gå inn i.

Her finner du Journalistens dekning av Vårt Land

 

Powered by Labrador CMS