Helge Simonnes fikk med seg 18 millioner i pensjonsavtale og aksjesalg til eget selskap da han i fjor forlot Mentor Medier

Investor vil ha ny granskning av million=avtalen til Helge Simonnes

Investor Jan Erik Mushom ønsker igjen å granske avtale og forvaltningen av Mentor Medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var i november i fjor at Helge Simonnes trakk seg som sjefredaktør i Vårt Land. Årsaken var han ikke lenger følte seg motivert til å ta avisen gjennom en ny kostnadsrunde. Simonnes, som da var 60 år, hadde ordnet seg en avtale som sa at han kunne gå av med pensjon etter fylte 60. Denne avtalen hadde han sikret seg ni år tidligere. 

LES OGSÅ: Simonnes nektet å la seg intervjue av egne journalister

Avtalen er verdt sju millioner kroner, samtidig som at Vårt Lands eierselskap Mentor Medier kjøpte tilbake aksjene hans verdt 11 millioner kroner. 

Mentor Medier har i ettertid forsvart avtalen til den avgåtte sjefredaktøren. Samtidig som redaktørkolleger i andre pressestøtteaviser og politikere på Stortinget reagerte negativt

Her kan du lese mer om Helge Simonnes

Litt over en måned etter kunngjøringen fra Simonnes og Vårt Land fikk investor Jan Erik Mushom i Mushom Invest arrangert en ekstraordinær generalforsamling i selskapet for å få redegjørelse om avtalen til Simonnes og å få vurdert verdivurderingen som lå til grunn da Mentor kjøpte aksjene til den avgåtte redaktøren. Mushom, som eier ti prosent av Mentor Medier, fikk ikke gjennomslag, men fikk støtte fra én av fire aksjonærer.

Nå gir Mushom kampen et nytt forsøk, skriver Dagen. Ifølge avisen er det igjen kalt inn til en ekstraordinær generalforsamling i anledning sluttavtalen og aksjekjøpet. Her heter det også at Mushom kan få kravet sitt behandlet av tingretten.

«Jeg ønsker å fremsette krav om gransking av selskapets forvalting. Et slikt forslag kan framsettes på en ekstraordinær generalforsamling.» skriver Mushom. 

– Vi tar dette kravet til etterretning. Det er fjerde gang Mushom krever innkalt ekstraordinær generalforsamling, hvorav det ene kravet ble trukket før det ble innkalt. Utover det er det vanskelig å ha noen ytterliggere kommentarer før vi får vite hva grunnlaget for en gransking skal være, sier daglig leder i Mentor Medier Per Magne Tveiten til avisen og sier han ikke kan uttale seg om kravet før han vet grunnlaget.

Mentor Medier eier blant annet Vårt Land, Dagsavisen, Rogalands Avis og Programbladet.

 

Powered by Labrador CMS