Jobber frivillig for OL-arrangøren, er reporter for ABC Nyheter

Redaktør Tor Strand beskriver det som uproblematisk at Vegard Anders Skorpen gir daglig videooppdatering fra Rio.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Søndag begynte ABC Nyheter å publisere daglige videosaker fra Rio de Janeiro av Vegard Anders Skorpen. Der skal reporteren oppdatere leserne om hva som skjer i OL-byen og hvilke norske utøvere som skal i ilden.

Samtidig jobber Skorpen frivillig for den lokale arrangementskomitéens presseavdeling. Det kommer fram av en disclaimer ABC Nyheter publiserer i sakene.

Uproblematisk

Redaktør Tor Strand i ABC Nyheter sier at avtalen kom i stand etter at Skorpen avsluttet et sommervikariat tidligere for å reise til Rio. Strand sier de har vurdert rollene og kommet til at det er uproblematisk, og at han syns det var riktig å opplyse leserne om det.

– Det vi har avtale om er at han lager videsnutter med programomtale av dagens mest interessante øvelser for nordmenn. Det krydrer han med kuriosa fra brasilianske medier. Rollen hans er ikke oppsøkende eller kontroversiell rapportering, sier Strand til Journalisten.

Samtidig syns Strand det var riktig å gjøre leserne oppmerksom på at Skorpen også jobber frivillig for arrangøren.

– Jeg ser ingen problemer med journalistrollen. Dette ligger vel på nivå med norske aviser som har fått ringt inn resultater fra folk i ulike idrettslag.

Jobber i mixed zone

På telefon fra Rio sier Vegard Anders Skorpen at han verken er lønnet av ABC Nyheter eller den lokale organisasjonskomitéen. Også oppholdet og reise dekker han selv, slik at han derfor ikke har noen økonomisk binding til noen av partene.

– Min lojalitet ligger nok like mye hos ABC Nyheter etter å ha jobbet der som vikar i fem-seks år, sier Skorpen på spørsmål om hvor hans lojalitet ligger.

Han forteller at den frivillige jobben for arrangøren går ut på å lage forhåndsomtaler, å jobbe i mixed zone med å sende ut såkalte flash quotes fra utøverne, samt noen større nyhetssaker.

Skorpen studerer ved Norges Idrettshøgskole og begrunner oppholdet i Rio blant annet med at idrett er det som ligger hans hjerte nærmest.

Powered by Labrador CMS