Tora Bakke Håndlykken blir nyhetsredaktør i VG

Forfremmes fra nyhetsleder til nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

To måneder er gått siden Gard Steiro ble forfremmet fra nyhetsredaktør til sjefredaktør i VG. Siden da har hans gamle jobb stått ledig. Men i dag er det klart at Tora Bakke Håndlykken får jobben.

Det ble klart under et allmøte i VG for bare minutter siden. Sjefredaktør Steiro benyttet anledningen til å gratulerer alle kvinnene med dagen, før han kunngjorde nyheten om at Tora Bakke Håndlykken (34) blir mediehusets nye nyhetsredaktør.

Håndlykken ble interjvuet av lokalavisen Varden da hun sommeren 2015 ble forfremmet til å være Steiros nestkommanderende i stillingen som leder for nyhetsavdelingen. Håndlykken startet karrieren i Varden som sommervikar i avisen, mens hun studerte journalistikk i Volda.

Hun har siden arbeidet for VG i forskjellige roller, aller først som krimjournalist i redaksjonen.

Ser etter engasjement

Til Journalisten forteller Håndlykken at hun egentlig er i svangerskapspermisjon, så det ble en stor overgang å kaste seg ut av joggebuksene da Steiro ringte med nyheten.

Hun forteller at hun vil sikre at VG hver eneste dag vinner nyhetskampen, og at mediehuset er best på det som skjer.

– Og så vil jeg videreføre satsingen på den gravende journalistikken. Det vil også være veldig viktig for meg å jobbe med at vi skal bli enda bedre på eksklusive nyheter hver eneste dag, forklarer hun.

Den nybakte nyhetsredaktøren sier at hun også ser fram til å samarbeide tett med digitalredaktør Ola Stenberg. I en fremtid som er digital blir dette et viktig samarbeid.

– Som nyhetsredaktør, hva kommer du til å se etter hos journalistene?

– Jeg vil se etter journalister med et engasjement. Det er kjempeviktig, og så at de har lyst til å formidle journalistikk på nye måter. At de tenker på dem som blir morgendagens lesere når vi lager journalistikken vår.

– Jeg er veldig glad for at vi fant nyhetsredaktør internt. Tora har vært kjempeflink hele veien. Hun har gått gradene, det er veldig bra, forteller klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud.

Hun ble i fjor høst kåret til årets medieledertalent.

Gått gradene

Sjefredaktør Steiro fremstår som storveis fornøyd med å ha rekruttert nyhetsredaktør fra egne rekker. Selve arbeidet med å finne rett kandidat ble lagt ut, og både interne og eksterne kandidater ble vurdert.

– Vi har sett etter en dyktig leder og en skarp journalist. Det er Tora. Hun bli beskrevet som et talent, men hun har allerede dokumentert at hun er en god leder. Jeg tror hun blir en drivende dyktig journalistisk leder i VG og en god leder for nyhetslederne.

Steiro sier det ikke var avgjørende for ham å få en kvinne inn og viser til at VG har flere kvinner i ledelsen, både administrativt og redaksjonelt. Det fine, sier han, er at de har fått en nyhetsredaktør som har fått gradene i nyhetslinjen. Selv om VG har mange kvinner i nyhetslinjen i redaksjonen, er ikke det vanlig.

Håndlykken har tidligere vært leder for reportasje og senere leder for nyhetsavdelingen. Hun er i permisjon fram til sommeren, uten at det er satt noen dato for tiltredelse.

Powered by Labrador CMS