Mediefolk:

Rolf Sønstelie (t.h.) er ny redaktør og Thomas Manus Hønningstad ny administrerende direktør i VGTV. Foto: Gøran Bohlin/VG

Disse to tar over jobben etter Helje Solberg

VGTV får ny redaktør og administrerende direktør

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i VGTV AS har ansatt Rolf Sønstelie (52) som ny redaktør og Thomas Manus Hønningstad (42) som ny administrerende direktør i selskapet. De etterfølger Helje Solberg som i høst gikk til NRK.

– VGTV har vokst til å bli en helt annen operasjon enn hva det var for bare et par år siden, og i tråd med de høye ambisjonene vi har for ytterligere utvikling, vekst og partnerskap, mener vi det nå er riktig å fortsette med en to-ledermodell, sier Torry Pedersen som er styreleder i VGTV AS i en pressemelding.

– Vi har fått ansatt to dyktige og energiske ledere – som begge kjenner VGTV meget godt. Rolf kommer til å drive VGTVs redaksjon fremover med sin journalistiske kraft og styrke, og sørge for at levende bilder får en større og større plass i all nyhetsformidling fra VG i tiden som kommer. Thomas har strategiske og kommersielle evner som vil bety at VGTV kommer til søke spennende partnerskap med rettighetshavere, innholdsleverandører og andre aktører vi ser at vi kan «leke» med – til beste for alle VGs brukere, sier Pedersen.

VGTV AS har 61 ansatte, og selskapet hadde en omsetning på 116 millioner kroner i 2017

Rolf Sønstelie har vært en sentral leder i VG-systemet i en årrekke. Han har blant annet vært redaksjonssjef og fungerende nyhetsredaktør. I oktober 2015 ble Sønstelie ansatt som redaksjonssjef i VGTV AS.

– Det er en ære og et privilegium å få være med på å lede det mest innovative og fremtidsrettede miljøet i norsk medieverden. VGTV er et unikt miljø, med de flinkeste folkene jeg kjenner. De er lengst fremme på visuell historiefortelling i Norge. På kort tid har vi blitt først og best på breaking news, og slår konkurrenter med langt mer ressurser enn oss. Nå lager vi også VGs nyhetsoppdateringer på lyd. VGTV er labben i VG, sier Rolf Sønstelie.

– Jeg gleder meg også til å jobbe tett med Thomas. Han er ekstremt kompetent, kunnskapsrik og strategisk. Vi blir et bra team, som sammen med resten staben skal fortsette den fantastiske utviklingen på VGTV, sier Sønstelie.

Thomas Manus Hønningstad er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole og begynte i Schibsted som «Management Trainee» i 2001. Han har vært ansatt i VGTV siden 2007, og har de siste fem årene vært strategidirektør i selskapet.

- VGTV er drivkraften bak veldig mye av innovasjonen i VG. En fantastisk stab driver mediehuset fremover med pågangsmot og tempo. Den visuelle historiefortellingen er i verdensklasse, og VGTV har virkelig styrket VG som Norges beste på «breaking news». Samtidig har vi de siste årene skapt noen av de mest populære underholdningsuniversene for yngre målgrupper, med programmer som Harm & Hegseth og Spårtsklubben. Jeg er svært glad for å være med på å lede denne satsningen videre sammen med Rolf, en av de mest entusiastiske og engasjerte ledere jeg kjenner, sier Hønningstad.

VGTV AS er et heleid datterselskap av Verdens Gang AS. Både Sønstelie og Hønningstad blir del av VGs ledergruppe.

Powered by Labrador CMS