Mark Zuckerberg og Meta blir nødt til å betale en saftig bot, ifølge Wall Street Journal.
Mark Zuckerberg og Meta blir nødt til å betale en saftig bot, ifølge Wall Street Journal.

Wall Street Journal: Meta får bot på 1,3 milliarder dollar

Forventer offisiell uttalelse i løpet av mandag.

Publisert Sist oppdatert

Facebook-eieren Meta blir bøtelagt med 1,3 milliarder dollar av EUs personvernsmyndigheter, ifølge den amerikanske avisen Wall Street Journal (WSJ). Det tilsvarer over 14 milliarder norske kroner.

Årsaken til den rekordstore boten er at Meta, som andre teknologiselskaper, har flyttet data fra Europa til USA der de har datasentrene sine, skriver avisen.

Brudd på personvernregler

NTB skriver at det er det irske datatilsynet DPC som bøtelegger Meta, som med dataoverføringen har brutt europeiske personvernregler.

Ifølge WSJ forventes det at boten offisielt blir kunngjort i løpet av mandag. EUs regulator mener Facebook over flere år ulovlig har lagret data fra europeiske Facebook-brukere på servere i USA, og at den informasjonen kan være tilgjengelig for amerikansk etterretning, skriver avisen.

Kan måtte stenge ned

I tillegg til boten vil Meta bli pålagt å slutte å sende informasjon fra europeiske Facebook-brukere til USA, og å slette data som allerede er sendt innen seks måneder.

Meta har tidligere uttalt at de kan bli nødt til å slutte å tilby sine tjenester i EU, dersom de må stoppe dataoverføringene sine, skriver WSJ. Over 255 millioner mennesker i EU bruker Facebook, og Europa står for nesten 25 prosent av Metas inntekter.Powered by Labrador CMS