Baard Zakariassen jubler for OL-kjøp. Arkivfoto: Birgit Dannenberg

Jubler over OL-kjøp

Klubbleder gleder seg.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette var veldig gode nyheter. Jeg har gratulert både Alf Hildrum og Bjørn Taalesen, sier klubbleder Baard Zakariassen i TV 2.

TV 2 kjøper

Onsdag ble det kjent at TV 2 har sikret seg TV-rettighetene til OL i 2014 og 2016. Ifølge Dagens Næringsliv papir betaler TV 2 samlet rundt 150 millioner kroner for arrangementene.

Kjøpet kom i stand etter at IOC valgte å selge OL-rettighetene til det internasjonale rettighetsselskapet SportFive i stedet for den europeiske kringkastingsunionen EBU.

Prestisje

Zakariassen ser ingen problemer med den store investeringen i til sammen seks ukers moro.

– TV 2 har tidligere gjort store investeringer på sport og kommet godt ut av det. Vi har kanaler å fordele sporten på, men det er viktig at de viktigste OL-øvelsene går på gratiskanalen, sier klubblederen, som mener OL-kjøpet bygger TV 2s anseelse.

– Jeg er stolt over kjøpet. OL er et stort prestisjearrangement som er bra for den totale anseelsen. Men jeg håper vi ikke bare gjør det til en melkeku.

Reklameavbrudd

TV 2 forplikter seg til å sende 100 timer av vinter-OL i 2014 og 200 timer av sommer-OL i 2016 gratis på hovedkanalen. Overfor VG Nett bekrefter sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, at øvelsene vil bli avbrutt av reklame.

– Vi må benytte mulighetene som ligger der innenfor regelverket der det er naturlige pauser, sier han til nettavisa.

Bemanning

TV 2s klubbleder sier det er tradisjon i bedriften for å gjøre ting med lavere bemanning.

– Det er for tidlig å si noe om behovet for flere folk, men det blir viktig for klubben å følge med på dette. Det er for tidlig for meg å si noe om hvor mange som trengs.

– Det ligger også muligheter for investeringer i teknikk i samlokaliseringen av flere medier i et stort bygg i Bergen.

TV 2-sjefen Alf Hildrum lanserte i vinter planen om et stort mediebygg i Bergen. Planene ble også presentert på Nordiske Mediedager i mai.

Hoverer ikke

En fornøyd klubbleder hoverer imidlertid ikke på bekostning av kollegene i NRK, som tapte rettighetskampen.

– Vi har et godt forhold til kollegene i NRK. Det er viktig å konkurrere. NRK har hatt rettighetene lenge, og kanskje får de dem igjen senere.

Gledelig

– Ser du noen utfordringer med OL-kjøpet, sett fra klubbens ståsted?

– Dette er fortsatt veldig nytt, så vi må gå inn på detaljene senere. Akkurat nå bare gleder vi oss.

Powered by Labrador CMS