Komiteen som gransker kongresstormingen, hadde lastet opp en video til Youtube og som nettstedet nå har fjernet, begrunnet med at den inneholdt falske påstander fra tidligere president Donald Trump.

6. januar-høringen

Youtube fjerner video fra komiteen som gransker kongresstormingen

Youtube har fjernet en video fra komiteen som gransker kongresstormingen og begrunner det med at videoen inneholder falske påstander fra Donald Trump.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Våre retningslinjer forbyr innhold som fremmer falske påstander om at omfattende valgfusk og feil endret utfallet av det amerikanske presidentvalget i 2020, hvis det ikke også inneholder tilstrekkelig kontekst, sier Youtubes talsperson Ivy Choi.

– Vi håndhever retningslinjene våre likt for alle, og har fjernet videoen som 6. januar-komiteen lastet opp til sin kanal, sier Choi videre.

Komiteen, som nå står midt i en rekke offentlige høringer knyttet til granskingen av stormingen av Kongressen 6. januar 2021, har ikke svart på nyhetsbyrået AFPs anmodning om kommentarer til saken.

Youtube har ikke spesifisert hvilken video som er fjernet fra kongresskomiteens kanal, men det skal dreie seg om klipp med Trump som fremmet ubegrunnede påstander om at valget ikke gikk riktig for seg.

Powered by Labrador CMS