85 journalister drept i Gaza, Libanon og Israel

16 journalister er meldt skadet, fire savnet og 25 arrestert.

Publisert Sist oppdatert

Siden Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober har antallet drepte journalister steget raskt i takt med Israels bombing av Gaza. 

På tross av at dødstallene i det minste ser ut til ikke å øke voldsomt sammenlignet med starten på konflikten,  rapporterer nå Committee to Protect Journalists (CPJ) at antall drepte journalister og mediearbeidere har kommet opp til 85. 

Reportere uten grenser (RSF ) har beskrevet situasjonen som den blodigste starten på en krig for journalister i det 21. århundre.

Til nå har CPJ registrert 78 drepte palestinske journalister, fire israelske og tre libanesiske. 16 journalister er meldt skadet, fire savnet og 25 arrestert. 

Ifølge RSF har minst 14 av journalistene blitt drept i forbindelse med arbeid, og de fleste er drept i israelske luftangrep mot Gaza. Samme organisasjon har tidligere bedt israelske og egyptiske myndigheter om at journalister må få reise fritt over grensen ved Rafah sør i Gaza.

– CPJ understreker at journalister er sivile som utfører viktig arbeid under krisetider og ikke skal være mål for stridende parter, sier koordinator for CPJs program for Midtøsten og Nord-Afrika, Sherif Mansour, på organisasjonens nettsider. 

Journalister fra hele regionen ofrer mye for å dekke konflikten, sier Mansour, og spesielt journalistene i Gaza betaler en uforholdsmessig høy pris. 

 –  Mange har mistet kolleger, familie og arbeidssted, og har flyktet for å søke tilflukt der det verken finnes trygghet eller utveier.



Powered by Labrador CMS