Konstituert redaktør Maria Zähler og Resett har mistet rundt 12 prosent av abonnentene de siste to ukene.

Resett har mistet 339 abonnenter på under to uker

– Ikke et høyt tall etter forholdene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I kjølvannet av bråket i Resett og avskjedigelsen av Helge Lurås har nettavisen mistet 339 abonnenter, får Journalisten bekreftet.

Med andre ord har rundt 12 prosent av Resetts abonnenter forsvunnet på knappe to uker. Ifølge konstituert redaktør Maria Zähler inkluderer oppsigelsene støtteavtaler og har skjedd etter 13. juni.

– Jeg synes ikke det er et veldig høyt tall etter forholdene. Ser liten grunn til å dramatisere det, skriver Zähler i en e-post til Journalisten.

Konflikt

I oktober i fjor skrev Journalisten om Resetts planer om å søke pressestøtte, og ifølge daværende redaktør Helge Lurås var antallet betalende abonnenter da 2700. Ifølge Zähler er tallet nå 2276.

Det er heller ikke bare Helge Lurås som er ute av Resett etter den siste tidens turbulens i avisen:

Åtte ansatte har forsvunnet ut av Resett den siste måneden. Zähler forteller at redaksjonen nå består av 11 personer, noen på heltid og andre deltid.

Fire journalister

– Vi har fire journalister inkludert meg selv akkurat nå. Tanker er å få dette tallet opp. Vi er i gang med å lage nye avtaler med andre som kan skrive for oss, og enkelte lovende personer har levert stoff til oss allerede, skriver Zähler.

Hun understreker at hennes stilling som redaktør er midlertidig, men at det vil ta litt tid for styret å finne en ny redaktør.

– Og derfor måtte jeg ta jobben inntil det skjer. En gang til høsten må jeg gå av, om jeg vil unngå problemer i politikken, sier hun.

Zähler er førstekandidat for Oslo Frp og vararepresentant på Stortinget.

Powered by Labrador CMS