Første episode av Seriemorderpodden, med programleder Thomas Rosseland Wiborg-Thune, setter søkelyset på Jeffrey Dahmer.

Seriemorderpodden

Lanserer seriemorder-podkast på norsk etter internasjonal suksess

Den norske skaperen bak The Serial Killer Podcast lager avlegger i Seriemorderpodden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

The Serial Killer Podcast har vært en stor hit internasjonalt med over 17 millioner nedlastinger siden lanseringen i 2016, og nå kommer en norsk versjon. Den har fått navnet Seriemorderpodden.

Skaperen av showet, Thomas Rosseland Wiborg-Thune, håper å nå et nytt publikum ved å gi ut en oppgradert versjon av podkasten på norsk.

Dette skjer i samarbeid med den norske seksjonen i podkastselskapet Acast.

– Jeg har jobbet med Acast i USA i to år nå, men har drevet med podkast i totalt syv. Acast er den første podkastpartneren jeg virkelig føler vil meg og podkastens beste, sier Wiborg-Thune i en pressemelding.

– Vi deler samme visjon, og jeg gleder meg til å fornye innholdet mitt sammen med det norske teamet hos Acast og gi podkasten nytt liv på morsmålet mitt, som kan nytes av mine landsmenn – mange av dem mistenker jeg kan ha glede av denne type innhold, men som tidligere har ignorert eller gått glipp av det fordi det har vært på engelsk.

Første episoden av Seriemorderpodden setter søkelyset på Jeffrey Dahmer, the Milwaukee Cannibal, som begikk brutale drap på 17 menn og gutter fra slutten av 70- til begynnelsen av 90-tallet.

– Vi er spente på å se hvordan den norske følgerbasen vil se ut, siden The Serial Killer Podcasts amerikanske lyttere har vist seg å være usedvanlig lojale, sier Josephine Forssjö, Nordic Content Director i Acast i pressemeldingen.

Da Journalisten intervjuet Wiborg Thune i sommer, sa han blant annet at han tror at detaljnivået er noe av det som får mange til å lytte.

– Det som er viktig for meg er å synliggjøre brutaliteten og ondskapen. Media har en tendens til å glatte over ting – man får ikke ordentlig sympati med ofrene. Seriemorderne fremstilles tidvis som tøffe, og det er jo langt fra sannheten.

Powered by Labrador CMS