Trond Giske avviser påstandene fra en varsler som torsdag står fram i Adresseavisen.

Nettavisen slettet NTB-sak om Giske-varsler

– Finner ingen som bekrefter de påståtte hendelsene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag sto en kvinne som har sendt varsel mot Ap-politiker Trond Giske, fram i Adresseavisen med navn og bilde. Flere andre Schibsted- og Polaris-eide aviser har også publisert artikkelen via stoffutveksling.

Kvinnen forteller om en nachspiel-hendelse fra 2014. Giske har selv avvist påstandene som usanne.

Andre medier har vært tilbakeholdne med å sitere eller omtale saken, men NTB har sendt ut nyhetssak uten å gå i detaljer rundt anklagene.

Fjernet fra Nettavisen

NTB-saken ble først publisert hos Nettavisen, men så fjernet. Det bekrefter nyhetsleder Carina Bredesen overfor Journalisten torsdag ettermiddag, og utdyper bakgrunnen:

– Fordi vi verken via egne kilder eller fra Adressas sak finner noen som kan bekrefte det som varsleren sier, til tross for at Adressa blant annet i sin sak har opplyst om sju personer som var tilstede, men ingen som bekrefter de påståtte hendelsene.

Bredesen legger til at Nettavisen også vektlegger sterkt at Giske har trukket seg fra å stille til valg og politiske verv, og har sagt at han ikke kommer til å stille til gjenvalg på Stortinget.

– Da veier blant annet hensyn til hans familie og barn tyngre fordi hans politiske rolle er en helt annen, altså mye mindre nå.

Nyhetslederen forklarer at NTB-saken lå ute «en veldig kort stund», via et autopubliseringssystem.

– Men da vi overtok manus og begynte å undersøke saken, avpubliserte vi raskt, avslutter Bredesen.

NTB omtaler uten detaljer

NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim forklarte torsdag overfor Journalisten at de omtaler intervjuet i Adressa, uten å beskrive detaljene i påstandene, fordi intervjuet i seg selv er å anse som en utvikling med nyhetsverdi.

Både Adressa-redaktør Kirsti Husby og Aftenposten-redaktør Trine Eilertsen skrev torsdag om hvorfor de publiserer.

Giske har blant annet uttalt til Adresseavisen:

«Avisen publiserer anklager uten dokumentasjon, jeg kan ikke forstå at man mener tekstmeldingene eller noe annet dokumenterer anklagene. Dessverre er det umulig å bevise hva man ikke har gjort. [...] Alle mulige anklager kan settes på trykk uten dokumentasjon, og det er umulig å forsvare seg. Hverken jeg eller familien min kan stå i en situasjon hvor grunnleggende presseetiske prinsipper settes til side.»

Powered by Labrador CMS