Mathias Sommerseth Kjellmo, Daniel Hong Hansen, Amund Tobias Rydland, Amund Tobias Rydland og Kaia Marie Ra Moltzau skal jobbe i NRK Nordland.

Mathias Sommerseth Kjellmo, Daniel Hong Hansen, Amund Tobias Rydland, Amund Tobias Rydland og Kaia Marie Ra Moltzau skal jobbe i NRK Nordland.

Mediefolk:

NRK i nord ansetter fem lærlinger

Første gang det skjer i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK i nord ansetter fem unge lærlinger i en smekk og for første gang i NRK, skriver nyhetssjef i NRK Nordland, Adrian Dahl Johansen, i en pressemelding.

De fem kommer fra hele landsdelen og skal jobbe som lærlinger i nyhetsredaksjonene i Vadsø/Vardø, Tromsø, Vesterålen og Bodø.

Johan Isak Niska fra Vadsø skal jobbe i nyhetsavdelingen i Alta. Daniel Hong Hansen fra Bodø skal jobbe i nyhetsavdelingen i Bodø. Amund Tobias Rydland og Kaia Marie Ra Moltzau fra Vesterålen skal jobbe i riksavdelingen i Tromsø, og Mathias Sommerseth Kjellmo fra Tromsø skal jobbe i nyhetsavdelingen i Tromsø.

– Jeg gleder meg sinnsykt til å begynne som lærling i NRK. Det har vært målet mitt helt siden jeg begynte på videregående skole, sier Kjellmo i pressemeldingen.

Han har store ambisjoner for læretiden hos distriktskontoret til NRK i Tromsø.

– Jeg håper jeg skal bli helt rå i det jeg er glad i holde på med, forklarer 18-åringen.

Det er første gang NRK tar inn lærlinger i tradisjonelle nyhetsredaksjoner. Ansettelsene skjer som følge av et prøveprosjekt for å teste ut lærlinger som et nytt rekrutteringstiltak i NRK.

– Vi ser at arbeidsmarkedet blir stadig vanskeligere, og vi har behov for å tenke bredere rundt rekruttering av ny kompetanse. Lærlinger fra mediefag tilfører oss en spennende teknisk kompetanse og samtidig innsikt og kilder i saker som unge er opptatt av i dag, sier regionredaktør Nina Einem.

De fem nytilsatte lærlingene rekrutteres fra det nye VGS-tilbudet «Informasjonsteknologi og Medieproduksjon» som har erstattet den klassiske Medier og kommunikasjon-utdanningen.

Ifølge Einem var det god interesse for de utlyste lærlingestillingene i NRK med rundt 25 søkere totalt.

NRK-lærlingene skriver kontrakt for to år, og vil få muligheten til å ta fagbrev våren 2024.

Powered by Labrador CMS