Aftenposten, her ved sjefredaktør Trine Eilersten, beklager avisen publisering av en artikkel hvor høyesterettsdommer Edvin Andreassen Skoghøy får slippe til med sterke beskyldninger mot sine kone.
Aftenposten, her ved sjefredaktør Trine Eilersten, beklager avisen publisering av en artikkel hvor høyesterettsdommer Edvin Andreassen Skoghøy får slippe til med sterke beskyldninger mot sine kone.

Aftenposten beklager også publisering

– Beklager overfor kvinnen og leserne.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag morgen beklaget Rett24-redaktør Kjetil Kolsrud nettavisens omdiskuterte artikkel fra forrige uke hvor høyesterettsdommer Edvin Andreassen Skoghøy fikk slippe til med påstander om at hans kona hadde forsøkt å forgifte ham.

«Rett24 burde ikke publisert intervjuet med høyesterettsdommer Jens E. A. Skoghøy uten å gjøre mer for å komme i kontakt med hans ektefelle», skriver Kolsrud i en kommentar publisert på Rett24 i dag.

Noen timer senere beklaget også Aftenposten sin publisering av de samme påstandene.

«Aftenpostens vurdering var at saken hadde stor offentlig interesse. Et eventuelt motiv var relevant gitt mannens posisjon. Skoghøy er stedfortredende sjef i Høyesterett og dommeren med lengst ansiennitet i Høyesterett», skriver Aftenposten.

Avisen skriver videre at redaksjonen vurderte det som sentralt at Skoghøy mistenkte sin ektefelle, men at Aftenposten burde ha gjort mer for å komme i kontakt med ektefellen.

«Kvinnen har i ettertid stått frem med navn og bilde og avvist påstandene om at hun forgiftet ektemannen. Aftenposten forsøkte gjentatte ganger å få tak i henne. Vi burde gitt henne mer tid, og vi burde jobbet med flere kilder og kanaler for å forsikre oss om at hun var forelagt påstandene og at hennes versjon ble hørt før vi publiserte artikkelen.»

Artikkelen avslutter med:

«Aftenposten beklager overfor kvinnen og leserne.»

Dagens Næringsliv-kommentator Eva Grinde skrev tidligere i uken en kommentar hvor hun argumenterer for at både Aftenposten og Rett24 har brutt god presseskikk med sine publiseringer.

Powered by Labrador CMS