Aftenposten er ikke helt i havn med nedbemanningsrunden. Foto: Kathrine Geard

Aftenposten ikke i mål

Har fortsatt overtallighet i deler av organisasjonen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag var fristen til å søke frivillige sluttpakker for de ansatte i Aftenposten. Totalt skal avisen kutte 150 stillinger fram mot 2016.

55 av de 150 stillingene tas i redaksjonen. Etter at 30 personer allerede har takket ja til gavepensjon står det fortsatt igjen mellom 15 og 20 stillinger som ledelsen ønsker å kutte i redaksjonen. 

Ikke i mål

Administrerende direktør Sondre Gravir sier at mediehuset ikke er i mål. 

– Vi har fortsatt noen områder med overtallighet, blant annet på desken, sier Gravir, som ikke vil kommentere konkrete tall.

Klubbene er tirsdag formiddag informert om tallene. Nå gjennomføres løpende drøftinger mellom dem og ledelsen om hvordan situasjonen skal løses. Gravir utelukker ikke at det kan gå til oppsigelser i mediehuset.

– Det er riktig at jeg ikke kan utelukke det. Men vi har hele tiden hatt som mål å unngå det, og det er fortsatt intensjonen.

Leder Knut Nygaard i NJ-klubben sier det er kommet inn et antall søknader som ligger rundt ledelsens mål, men at de treffer feil i organisasjonen.

For journalistenes del ser han likevel optimistisk på at de vil unngå oppsigelser. 

– Utviklingen gjennom dagen har gjort meg mer optimistisk. Jeg tror og håper at vi ikke er langt unna. 

For klubben fortsetter arbeidet med å utarbeide kontrakter til de som får sluttpakke, og spille inn forslag til løsninger i drøftelsesmøtene med ledelsen. 

Noen får nei

Ledelsen har i prosessen forbeholdt seg retten til å si nei til søknader dersom de mener avisen har behov for søkerens kompetanse.

– Vi går gjennom søknadene og gir tilbakemeldinger på disse fortløpende, sier Gravir.

Etter det Journalisten forstår vil noen få nei på sine søknader.

Usikkerhet

Direktøren erkjenner at usikkerheten vil fortsette i Postgirobygget.

– Det er usikkerhet knyttet til prosessen før vi er helt i havn. Men det blir avklaringer fortløpende. Vi fortsetter dialogen med klubbene.

Gravir sier det er uaktuelt å fravike målet om antall stillinger som skal kuttes.

Powered by Labrador CMS