Per Kristian Aale forteller om dramatisk møte med russisk politi.

Pressefrihet i Russland

Aftenposten-korrespondent ble pågrepet i Moskva

Kastet inn i politibil og kjørt vekk.

Publisert Sist oppdatert

I en artikkel i Aftenposten om russiske kvinner som protesterer mot krigen i Ukraina, forteller Aftenpostens Russland-korrespondent, Per Kristian Aale, om hvordan han ble pågrepet av russisk politi.

Pågripelsen skjedde i forbindelse med at han skulle intervju en kvinne under en markering ved Den ukjente soldats grav i Moskva.

«Da griper noen politimenn tak i meg. De vrenger armene mine bak på ryggen og drar meg brutalt vekk. Jeg blir kastet inn i en politibil med gitter foran vinduene. Så kjører de av gårde», skriver Aale om hendelsen.

Han forteller at politimennene kjører i en time før bilen stopper og han slipper ut. Ute på gata får han beskjed om å pelle seg vekk.

Aale avslutter artikkelen:

«Jeg blir stående i utkanten av Moskva mens politibilen kjører vekk.»

Arbeidsforholdene for journalister i Russland – inkludert vestlige – er blitt krevende etter Russlands fullskala angrep på Ukraina for to år siden. Flere vestlige mediehus har valgt å flytte sine Russland-kontorer ut av landet.

Denne måneden er det også ett år siden den amerikanske Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich ble arrestert og siktet for spionasje i Russland. Han sitter fremdeles i varetekt.

Powered by Labrador CMS